RSS

Jessica Errett – Midnight Sun

jessicaerrett

Op zoek naar achtergrondinformatie over de Amerikaanse singer-songwriter Jessica Erret uit Omaha, Nebraska las ik op haar MySpace-pagina dat zij onder meer Azure Ray, Lisa Loeb, Jenny Lewis en Ingrid Michaelson als invloeden vernoemt. Wat mij deed besluiten dat zelfkennis en niet te onderschatten gave is. Want door het verwijzen naar juist dié vier namen weet Errett zichzelf vrij accuraat te situeren in de wereld van de indie pop, rock en folk.

‘Midnight Sun’, het gracieuze debuut van Jessica Errett, past perfect binnen de almaar verder groeiende discografie van interessante en veelbelovende lo-fi bandjes en singer-songwriters. Een discografie die stilaan bulkt van de opwindende albums die zijn opgenomen met een minimum aan (financiële) middelen, maar met een maximum aan geestdrift, overgave en toewijding.

je-pOp deze sympathieke cd laveert de folkrock/-pop van Jessica Errett behoedzaam tussen gematigde uitbundigheid (‘How’, ‘Empty’, ‘Fall Away’ en ‘Too Short’) en uitgesproken ingetogenheid (de 6 resterende nummers). Erret schrijft innemende, persoonlijke en melodieuze songs die steunen op een minimale maar zeer adequate instrumentatie, met het zachtjes zwierende ‘Cold’ en het schijnbaar lichtvoetige ‘Too Short’ als onbetwiste hoogtepunten.

Het talent van Jessica Errett moet nog wat rijpen, dat is na beluistering van ‘Midnight Sun’ wel duidelijk. Maar met de juiste begeleiding, het noodzakelijke geduld en doorzettingsvermogen, en wellicht ook wat meer budgettaire armslag, zie ik haar muzikale toekomst vol vertrouwen tegemoet.

 

www.myspace.com/jessicaerrett

www.cdbaby.com

 


Your Comment