RSS

Michelle Mangione – What Is A Saint

michelle_m_c

Vrouwen met elektrische of akoestische gitaren, het blijft een enorme aantrekkingskracht op me uitoefenen. Dat was jaren geleden al het geval, met acts als Sandy Denny, Joni Mitchell, Bonnie Raitt en Laura Nyro, en daar is in de loop der jaren geen verandering in gekomen. Sterker nog, in het overaanbod van LP- en cd-releases ben ik blijven proberen om de vrouwelijke kersen uit de taart te halen, een bezigheid waarbij ik me nooit heb laten beperken door genres, continenten of talen. Er zijn tenslotte maar twéé geloofwaardige criteria: kwaliteit en fun. Na ruim vier decennia naar muziek te hebben geluisterd, vind ik nog steeds dat muziek ‘leuk’ moet zijn. Zodra het een inspanning of een ergernis wordt, is de lol voor mij eraf. En verdwijnt de cd in kwestie doorgaans in de cd-kast om daar nooit meer uit te komen.

michelle_m‘What Is A Saint’, de tweede cd van singer-songwriter en drummer Michelle Mangione, biedt beide: kwaliteit en ergernis. De cd begint vrij sterk met het kwartet ‘Change Your Mind’, ‘Cry To Me’ en ‘I Know How It Feels’ en titelsong ‘What Is A Saint’. Daarna neemt de spanning echter gevoelig af. ‘Sticky Fingers’ is net niet tenenkrullend. Blijkbaar had Mangione er behoefte aan om te laten horen dat ze ook een paar gram rock chick in zich heeft, alleen jammer dat het zo’n doorsnee brokje is. En een nummer als ‘Say You Want It All (To Go Away)’ biedt uitstekende zang, enkele opmerkelijke stukjes gitaar, maar een refrein dat zo mainstream is dat het de hele song onderuit haalt.

Na die inzinking pikt Mangione de positieve draad gelukkig af en toe weer op (met het akoestische ‘Last Time’ en het traag rockende ‘Love Disappears’), al halen die nummers nooit het niveau van het openingskwartet. En afsluiter ‘Without You’ is ronduit een draak van een song. Jammer dat zelfs de aanwezigheid van muzikanten als Greg Leisz, Larry Hanson en Duncan Cameron dit album niet boven de middelmaat uit tillen.

 

www.michellemangione.com

www.myspace.com/michellemangione

 

 


Comments are closed.