RSS

David Philips – Heal Yourself Alone

De van oorsprong Engelse multi-instrumentalist Dave Wilkinson heeft als sideman gewerkt met muzikanten als Brian Jackson (Kool and the Gang), Charlie Wood (Albert King) en Hook Herrera (richie Sambora). Op 33-jarige leeftijd treedt de singer-songwriter met “Heal Yourself Alone” op de voorgrond. Inmiddels woont hij negen jaar in Barcelona, waar hij in zijn flatje in Spanje alle nummers heeft ingezongen, volgespeeld en geproduceerd. De mastering was in handen van Dave Locke. Als artiestennaam voor zijn eersteling koos hij de naam David Philips.  David  grossiert op “Heal Yourself Alone” in smaakvolle en plezierig in het gehoor liggende nummers in het roots, folk en singer-songwriter genre. Op het eerste gehoor niets aan de hand, maar al snel nestelt zijn warme en oprechte stem zich in je hoofd.  In een prettige sfeer stort David zich vooral op de liefde en de allerdaagse dingen.

De grote kracht van de Engelsman is het schrijven van eenvoudige en melodieuze liedjes. Zijn soulstem past uitstekend in de semi-akoestische setting. Behalve drums, mondharmonica, akoestische- elektrische en de basgitaar treffen we tevens een orgel, piano, dwarsfluit en een incidenteel strijkje aan op deze cd. Het prima uitgebalanceerde album telt elf liedjes, varierend van slow naar mooi uptempo. De spanning op deze plaat komt voort uit zijn speelse gitaarspel en zijn intense stem. Op “Heal Yourself  Alone” overheersen de lekker pakkende songs zoals Runaway en Loving You Tonight. Absolute hoogtepunten zijn de prachtig ingetogen ballads Love In A Jar en de Wham cover Freedom, vormgegeven in een intieme sfeer met David als fingerpicker. Voor liefhebbers van verzorgde en eerlijke muziek is “Heal Yourself Alone” van David Philips een mooi album.

David Philips wil volgend jaar april in Nederland een reeks solo concerten geven, die te boeken zijn via Theo Looijmans (t.looijmans@upcmail.nl) of David Philips (davidphilipsmail@yahoo.com).

David Philips – Love in a jar (audio file)
 

www.myspace.com/davidphilips
www.davidphilips.net

(Johan Schoenmakers)


Your Comment