RSS

John Statz – Ghost Towns

Na een aantal geslaagde solo cd’s, die hij tussen 2006 en 2008 uitbrengt, met hartverscheurende liedjes in het akoestische modern folkgenre heeft de Amerikaanse singer-songwriter John Statz voor zijn nieuwe cd een aantal muzikanten benaderd om hem te begeleiden. Geïnspireerd door gore, door oorlog verscheurde steden in de Balkan en stervende vervallende Amerikaanse steden is “Ghost Towns”, het splinternieuwe album van John Statz, het resultaat van jaren van intensief touren door de VS, Canada en Europa. Het album beschikt over een collectie prachtige songs, die regelmatig worden aangevuld met hemelsmooie samenzang van zijn begeleidingsband. Er wordt bovendien uitstekend gebruik maken van elektrische en akoestische gitaren, banjo, mandoline, staande bas en viool.

Liefhebbers van onder meer Bob Dylan, The Byrds, Neil Young & Crazy Horse en Drive-by Truckers zullen deze rammelende rootsrock nummers en typische alternatieve country en folksongs appreciëren. Lekker slepende muziek die nergens geforceerd aandoet. John combineert op “Ghost Towns” rauwe, opzwepende liedjes verzuipend in elektrische gitaren (Best Girl en Ghost Towns), de sprankelende westcoastsound (Jackson Hole en Come Down), met songs die alleen door de akoestische gitaar wordt begeleid (Julija en Night Train To Sarajevo). “Ghost Towns” is een album, dat uitblinkt door sterke songs, muzikaal vuurwerk, plezierige stemmen en een herkenbaar geluid.

John Statz – The Wichita Waltz (audio file)

John Statz – Night Train To Sarajevo (audio file)

www.myspace.com/johnstatz

(Johan Schoenmakers)


0 Comments Add Yours ↓

  1. Walter #
    1

    Een juweeltje deze cd !

  2. 2

    Je moet tegenwoordig toch wel een betjee computerspecialist zijn om je microsoft OS veilig te houden. Virus scanner installeren, firewall beheren, rechten snappen, gebruikers accounts beheren, patches draaien en dan blijkt dat nog steeds niet voldoende te zijn.Blij dat ik linux gebruik en er geen omkijken naar heb.Iedere keer als ik m’n windows virtuele machine opstart (eens in de week ongeveer) ben ik langer bezig met alle patches te draaien dan waar ik hem eigelijk voor opstarte. Ja maar windows is veel makkelijker hoor ik mensen in koor roepen.Ja makkelijker omdat je niks anders weet.


1 Trackbacks/Pingbacks

  1. JohnStatz.com 12 09 10