RSS

I Like It Better Here – Music From Home

De grote roerganger achter het Zweedse Hemifran is Peter Holmstedt. Hij draagt zorg voor promotie en publiciteit. Artiesten die denken dat ze een publicitair duwtje kunnen gebruiken spreken zijn diensten en logistieke kanalen aan. Nooit verkeerd uiteraard, levert altijd aandacht op. Daarna volgen wellicht concertjes, zendtijd of een brede (grenzenloze) distributie. Hij biedt mogelijkheden en tijdwinst waarin het locale netwerk van de artiest te kort schiet. Met vaste regelmaat ontvangen de verschillende radiomensen en recensenten een vracht aan promos van Hemifran. Vaak zit daar een keur aan smaken tussen. De overeenkomst die deze artiesten delen zal ongetwijfeld voortkomen uit de persoonlijke smaak van Peter Holmstedt. Aan wat voor soort muziek moeten we denken? “Aan muziek die je middenrif raakt. Muziek die je pakt.”

I Like It Better Here – Music From Home is de eerste cd die door Hemifran wordt uitgegeven. Het is een compilatie cd met daarop een greep uit de artiesten waarvoor deze promotor zijn best doet. De smaak zoals je aantreft op deze overzichtsplaat vertoont veel overeenkomst met de folk en countryrock zoals die klonk in de vroeg zeventiger jaren. Een aantal van de hier opgevoerde artiesten stonden toen ook aan het begin van hun carrière, zoals Greg Copeland, Steve Noonan en Jackson Browne. De eerste twee hebben na decennia lange tussenpozen vorig jaar weer nieuw plaatwerk uitgebracht. Joel Rafael opent deze compilatie verrassend aangezien hij vocale ondersteuning krijgt van maar liefst Crosby & Nash. Jack Tempchin (The Eagles) reist naar Bobby Whitlock (Derek & the Dominoes) en ze schrijven daar gezamenlijk op een veranda aan de Mississippi dit heerlijk countryblues nummer. Niet alle hier aanwezige tracks doen de haren op mijn onderarm overeind staan, maar verreweg het merendeel spreekt mij enorm aan. Mogelijk alleen al vanwege het overeenkomstige thema, want dat is wat het met je doet. Het is herkenbare muziek die je terugbrengt. Wellicht kan je zelfs zeggen dat je jezelf thuis voelt bij deze muziek. Jackson Browne lijkt deze plaat af te sluiten, maar er heeft zich een zogenaamde “hidden-track” genesteld aan het eind. Een thuis gebakken nummer van Greg Copeland en gitarist Greg Leisz: Home Town.

Audio: http://www.hemifran.com/music_f_h_18.html

FULL TRACK-LISTING :

01. JOEL RAFAEL – THIS IS MY COUNTRY (LIVE)
02. JACK TEMPCHIN – MAKING MYSELF AT HOME
03. CITIZEN K – A PLACE TO CALL YOUR OWN
04. AMY RAASCH – WHEN THE CAVE GOES DARK
05. JEFF LARSON – THIS MORNING IN AMSTERDAM
06. VINCE MELAMED – FEELS LIKE COMING HOME
07. SUGARCANE JANE – HOME NIGHTS
08. FRANCESCO LUCARELLI – MR SUNSHINE (ALT MIX)
09. GREG COPELAND – 27 RED HOUSE RD
10. STEVE NOONAN – GOIN’ HOME
11. KEITH MILES – THE PLACES THE DEVIL CALLS HOME
12. BOB CHEEVERS – IF THIS OLD HOUSE COULD TALK
13. STEVE POSTELL – FOLLOW ME HOME
14. ROBBIN THOMPSON – I’M ALL IN
15. MIKAEL PERSSON – HOME SWEET HOME
16. BATDORF & RODNEY – HOME AGAIN (LIVE ON AIR)
17. JACKSON BROWNE – THE REBEL JESUS (LIVE)

Voor verdere achtergrond informatie verwijs ik je vriendelijk naar de homepage van Hemifran, wellicht tref je daar nog meer verrassingen aan.
www.hemifran.com

(Rein van den Berg)


Your Comment