RSS

Dan Israel – Crosstown Traveler

Gestuwd door ongekende doorzettingsvermogen, onstuitbare energie, bijtende vastberadenheid en muzikaal talent kunnen we wederom genieten van een nieuw album van de veertigjarige Amerikaanse zanger en liedjesschrijver Dan Israel. De sympathieke zanger beschikt over een warm en gruizig stemgeluid. Israel heeft  een ontwikkelt gevoel voor het schrijven van melodieuze rootsrockliedjes. Een vakman die kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Ondanks het uitbrengen van goede cd’s en de continuerende lovende woorden van Benny Metten op de website van Ctrl.alt.country blijft Dan Israel in Nederland en België in de marge hangen en slaagt hij er maar niet in zijn artistieke kunsten naar commercieel succes te vertalen.

“Crosstown Traveler” valt direct op door het prachtige hoesontwerp van de legendarische New Yorkse kunstenaar Bruce McCall. Met deze cd levert Dan Israel zijn elfde album af. Een plaat die is opgenomen in de opnamestudio van ‘It’s A Secret’ en Dans kelder in Minneapolis. Een persoonlijk album over pijn, hoop, vreugde en frustratie met kleingehouden akoestische liedjes en rocksongs, waarop de elektrische gitaren met de hammond orgel in de slag gaan. Niet revolutionair, maar wel vertrouwd met een onmiskenbare groove.

In het nummer Never To Be Found over de ups en down van het muzikantenbestaan klinkt hij heel breekbaar.Blijmoedig zijn de rockodes I’d Never Make It Though en Second To None aan zijn dochter. Gezeten aan de piano lijkt Israel in het klaaglijke I’ll Get Along vooral tegen zichzelf te hebben. When The Day Is Done is een melodieuze Tom Petty-achtige countryrocksong. “Crosstown Traveler” is een album dat ditmaal niet geruisloos voorbij mag gaan. Het wordt maar tijd dat een distributeur in Nederland zorgt dat de liefhebbers van goede muziek “Crosstown Traveler” van Dan Israel op waarde kunnen gaan schatten.

www.danisraelmusic.com

(Johan Schoenmakers)


0 Comments Add Yours ↓

  1. Theo Oldenburg #
    1

    Ben het helemaal met je eens Johan.
    Dit is weer een puike CD van een zwaar onderschatte artiest.