RSS

Jerry Lindqvist – Rivertown

Wie dacht dat ze in Finland geen alternatieve countrymuziek kunnen brengen, heeft buiten Jerry Lindqvist gerekend. Tussen de wodka en de Fjorden in het Parijs van het koude Noorden zoals Turku, de oudste stad in Finland ook wel wordt genoemd ontpopt Jerry zich als een talentvolle zanger en verpakt zijn liedjes in fraai gitaarspel.

Zowel invloeden van oude geesten als Townes van Zandt, Gram Parsons en Blaze Foley  als nieuwerwetse traditionalisten als Steve Earle, Ryan Adams en Hayes Carll duiken op in zijn tintelende semi-akoestische muziek op het nieuwe album dat de titel “Rivertown” meekreeg. De Finse zanger schudt op zijn derde album in vijf jaar schijnbaar moeiteloos elf luistervriendelijke liedjes uit zijn mouw. Pure ambachtelijke vakmanschap.


De hartverscheurende stem van Jerry Lindqvist, akoestische en elektrische gitaren, een heerlijk riffje dat de luisteraar meteen de song binnensleurt en de tweede subtiele zangstem van  Paul Oxley op de als single verschenen Lucy, You Don’t Sing Anymore zijn de perfecte ingredïenten voor een brokje melancholie. Hoewel de elf tracks op “Rivertown” misschien weinig nieuws voor altcountryliefhebbers zullen brengen is deze cd het schoolvoorbeeld van steengoede muziek. Een constante stroom van muzikale energie. Jerry Lindqvist is tevens een grote aanwinst voor de gilde der songsmeden.

http://jerrylindqvist.blogspot.com

(Johan Schoenmakers)


Your Comment