RSS

Lindi Ortega – Little Red Boots

In zowat eender welk artikel over de Canadese singer-songwriter Lindi Ortega valt de  naam van Dolly Parton als het over haar opvallende stemgeluid gaat. Die vergelijking klopt als de bekende bus of zwerende vinger zodat we meteen kunnen overgaan tot de orde van de dag: Lindi Ortega’s nieuwe album Little Red Boots. Dat is intussen alweer een paar maanden verkrijgbaar, maar werd in de lage landen aan de zee overspoeld door een stortvloed van prima plaatjes die alle aandacht voor zich opeisten.

Het zou echter jammer zijn om geen acht te slaan op de derde cd van deze zangeres met Ierse en Mexicaanse roots want Little Red Boots is een overheerlijke ratjetoe van americana en altcountry, met veel zorg en oog voor detail gegaard in een sausje van fifties rockabilly. En met een soms wat brutaal maar altijd ontwapenend knipoogje naar overleden grootheden als Elvis (Little Lie) en Buddy Holly (Blue Bird).

In I’m No Elvis Presley (wat uiteraard geen knipoog meer is maar een spandoek) twangt de gitaar van Kevin Breit als een dronken rodeocowboy en stuwt de staande bas van Dave Piltch de rest van de begeleidingsgroep tot een prestatie die het verdient om meer dan eens gehoord te worden. Titeltrack Little Red Boots is een zinnelijke, ondeugende en uitdagende song over een jonge vrouw die zich niet wil binden aan één plaats of één liefde (‘Strangers just the same / You don’t need to know my name / You’ll gonna know me by my little red boots’).

Dying Of Another Broken Heart, waarin Ortega zingt dat ze niet in liefde en het lot gelooft, bewijst net het tegenovergestelde van wat ze beweert: geen groter verdriet dan liefdesverdriet. Fall Down Or Fly is een wiegend walsje waarin Ortega van een niet nader genoemd personage de raad krijgt om haar droom te volgen want ‘this is your life, you can fall down or fly (…) but please don’t give up’. En in So Sad, mogelijk het mooiste nummer van de cd, is zij het die iemand (‘Of all the shades of blue /  the saddest one is you’) moed inspreekt: Morgen breekt er een nieuwe dag aan, met nieuwe kansen. Een voortreffelijk slotakkoord van een verrukkelijk plaatje.

 

http://lindiortega.ca/

www.myspace.com/lindimusic

www.facebook.com/lindiortegafans


Comments are closed.