RSS

Dougie Poole – The Freelancer’s Blues

The Freelancer's Blues

Het debuutalbum “Wideass Hideaway” uit 2017 van de New Yorkse singer-songwriter Dougie Poole is in ons land nagenoeg onopgemerkt gebleven. Zijn opvolger “The Freelancer’s Blues krijgt van ons en de online music magazine ‘Written In Music’ de aandacht die hij verdient. Hier officieel gedistribueerd door het Amsterdamse bedrijf Konkurrent.

Ik zit. Verbijsterd. Verbouwereerd. Van de kaart. Steeds weer na iedere beluistering.Hoe krijg je het voor elkaar? Spelend met dissonantie, in een eigenzinnige productie met een losse benadering. Verdoofd. Onvermurwbaar. Op de knieën. Licht zwevend met een brok in de keel door het zwaar jankend geluid van een viool, de twee dominerende, tranentrekkende pedal steel gitaren en Poole’s zalvend stemgeluid. Samen met zijn zes begeleiders grossiert hij er constant in. Met de rillingen van teen tot kruin tot gevolg.

Gaat het goed – Gaat het fout in het leven?  Poole’s liedjes zijn geen klaagzangen maar wijze lessen. Observaties. Wij zijn de samenleving, de een met een standaardbaan en een 9 tot 5 mentaliteit, voor de ander geldt een gedurfde keuze om rond te komen. (Vaping The Job). Liedjes waar de waarheid tot realiteit spreekt. Een bittere zoete liefde (Claire) en de Evangelistische Christendom (Buddhist For A Couple Days). Lamgeslagen. Dat is voorlopig het enige woord hoe ik Poole’s “The Freelancer’s Blues kan beschrijven. Met vooral een grote waardering voor de ouderwetse country.

https://dougiepoole.bandcamp.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)

 


Your Comment