RSS

Amy Lowe – Everything You Touch

amylowe3

Je cd beginnen met een cover van Curtis Mayfield’s monumentale ‘People Get Ready’ getuigt van durf, ambitie of overmoed. Niet alleen omdat die song ruim vijfhonderd keer gecoverd is (Blind Boys Of Alabama! Aretha Franklin! Aaron Neville! Terry Callier!), maar ook omdat je van verdomd goede huize moet komen om nog iets aan de oerversie van Mayfield toe te voegen. Want die blijft tot nader order onovertroffen.

De mij volkomen onbekende Amy Lowe, een soort zingende schooljuf die zich tussen 1997 en 2006 met cd’s als ‘I Like Gum’ en ‘Amy Lowe’s Math Music Volume I & II’ richtte op kleine kinderen, is er op haar tweede grote mensen cd ‘Everything You Touch’ van uitgegaan dat zij voldoende inhoud bezit om ‘People Get Ready’ van iets extra’s te voorzien. Daarmee verdient ze een ereplaats in het drukbezochte domein van de ‘overmoed’.

amy_lowe_72Producer Dave Katzman, die ooit nog met Carie & Lurrie Bell en Junior Wells in de studio stond, had Amy er desnoods met slaande argumenten van moeten overtuigen dat die song enige lichtjaren van haar zang- en interpretatiecapaciteiten verwijderd is. Wat hij om onduidelijke redenen niet heeft gedaan, een verzuim waarvoor hij een ruime verscheidenheid van hoogst onaangename lijfstraffen verdient.  

Na die hopeloze cover volgen er nog tien nummers, maar die kan ik me met de beste wil van de wereld niet meer herinneren. En dat wil ik graag zo houden…

 

www.amylowe.com

www.cdbaby.com

 


Comments are closed.