RSS

Katy Wren – Human

Katy-Wren-Human-200x200

De platinablonde songstress Katy Wren wordt in haar geboorteland Australië beschouwd als een aankomend talent, een oordeel dat gebaseerd is op haar debuut-EP ‘Letter Unsent’ uit 2006 en haar sessiewerk met anderen. Bij dat laatste beperkt ze zich overigens niet tot de folkpop die te beluisteren valt op haar nieuwe cd ‘Human’, maar leent ze haar stem en songs met evenveel plezier aan jazz-, funk-, pop- en rapbands uit de muziekscene in Sydney.

Die grensoverschrijdende interesse is, zij het in beperkte mate, ook te horen op ‘Human’, een volwassen klinkend album dat ge(co)produceerd werd door Nick Mainsbridge, die in het verleden meewerkte aan projecten van The Triffids en Nick Cave – dat zijn behoorlijke adelbrieven. En hoewel Katy Wren’s muziek een heel andere richting uitgaat, hoor je het geluid van de beste Australische band ooit af en toe in de songs weerklinken, zoals in opener ‘Wayward’, het breekbare ‘Fragile’ of het mooie folkpop liedje ‘Lost Angel’.

Katy W_0562

Soms zijn een zangeres en haar muziek gewoon sympathiek, zoals in dit geval. Ook al probeert Wren nu en dan uit te pakken met een song die meer aspiraties verraadt dan het gros van de andere nummers op het album. ‘Wild Ocean Floor’ en ‘All Rivers Lead To This’ doen op dat vlak het beste vermoeden voor de toekomst. En tot het zover is, is de wereld een innemend plaatje rijker.

 

www.katywren.com.au

www.myspace.com.wrenkaty


Your Comment