RSS

Jennifer Ordalen – Cracks In The Concrete

jennifer ordalen_p

Vrouwen met een stem als een wulpse scheepshoorn, ik kan er maar niet genoeg van krijgen. Tja, iedereen haar of zijn afwijkingen, niet? De een spendeert elke zaterdag aan het wassen van zijn auto, de ander vult zijn bestaan het beledigen van hele volksstammen onder het mom van vrije meningsuiting, en weer een ander verzamelt elke gedocumenteerde scheet van zijn geliefkoosde singer-songwriter. Ik krijg knikkende knieën van zangeressen met verzengende stemmen.

Die categorie is recentelijk uitgebreid met Jennifer Ordalen, een jonge zangeres uit Saint Paul, Minnesota. Ordalen, die mij qua uiterlijk wat doet denken aan Adele, is gezegend met een expressieve, zinnelijke stem die zich het prettigst voelt in songs die zich ergens ophouden tussen blues, soul en roots rock.

jennifer ordalen_ppHaar debuutalbum Cracks In The Concrete, opgenomen onder toeziend oog en luisterend oor van producer Eddie Gore (Sarah Petite, Shemekiah Copeland), biedt tot mijn grote genoegen een secuur afgewogen mengeling van die stijlen. Ordalens songs zijn meestal scherp, soms wat glad, maar steeds fantastisch gezongen, zoals Closed For Tonight, met het spitsvondige refrein ‘I’m still open for love / I’m just closed for tonight.’

Nog zo’n mooie song is de bluesballad Ain’t No Man, met Ordalen vocaal op de top van haar kunnen, ondersteund door een ronduit zalig hammondorgel. Grote klasse. Datzelfde geldt overigens voor Another Woman, het bitchy Slow Burn en roots rockers als Ain’t Nobody’s Business en End Of My World, dat mij heel even deed denken aan Bettye LaVette (met inbegrip van fraai gitaarwerk en een hemels koortje).

Is het dan al goud dat schittert? Nee, daarvoor is het materiaal waarover Ordalen beschikt nog iets te onevenwichtig: My First Lover, Cracks In The Concrete en You’ve Met Your Match vallen in het gezelschap van de eerder genoemde songs door de mand. Maar al bij al zijn dat onschuldige schoonheidsfoutjes. Want Cracks In The Concrete is een veelbelovend debuut van een zangeres wier stem alleen maar aan verleidingskracht, warmte en uitstraling kan winnen.

 

www.jenniferordalen.com

www.myspace.com/jenniferordalen1


Comments are closed.