RSS

Chip Taylor & Carrie Rodriguez – The New Bye & Bye

Chip Taylor en Carrie Rodriquez die samen de draad weer oppakken?  The New Bye & Bye is een verzamelplaat, en er zijn vier gloednieuwe nummers aan toegevoegd. Zitten we echt op deze twee te wachten? Na beluistering van dit album was het beantwoorden van deze vraag relatief gemakkelijk, want hoe je het ook wendt of keert dit duo heeft gezamenlijk iets zeer speciaals. Individueel hebben ze sindsdien elk hun eigen carrière verder ontwikkeld, maar de combinatie is (Het valt bijna niet anders te omschrijven) magisch. Ook live kwam de wederzijdse vonk tussen deze muzikale partners altijd sterk naar voren. Het album opent met de vier nieuwe nummers, en het is inderdaad alsof ze nooit weg zijn geweest. Chips stem is echter breekbaarder geworden, maar sluit harmonieus aan als nooit tevoren. Schuifelmuziek op een  genietbare wijze.

Voor het overige bestaat deze cd uit een bloemlezing uit hun achterliggende oeuvre, inclusief live uitvoeringen van Chip Taylors klassiekers Angel of the Morning en Wild Thing. (samen met Greg Leisz, Bill Frisell & Buddy Miller) Bijna onvoorstelbaar, maar mocht je nog geen platen hebben van dit illustere duo dan is dit wellicht een suggestie. Het nummer Memphis, Texas blijft een ongemeen sterk uitgevoerd nummer, evenals Big Moon Shinin’. Je waant je inderdaad op een veranda onder een wijds Texaanse sterrenhemel. Het viel me op dat ik verhipte lyrisch werd bij het beluisteren van deze ideale samenstelling. Ik realiseerde mij achteraf dat ik Taylor & Rodriguez gewoonweg gemist moet hebben. Alsof ik nu pas tot de conclusie kwam dat deze twee gecombineerd wel erg goed zijn.

Taylor is alleen overigens ook prima te verteren, mits hij niet vervalt tot zijn rol als evangelist. Carrie’s laatste cd Love and Circumstance was een buitengewoon knappe plaat, met uitmuntend gekozen covers. Het traditionele karakter van dit duo bleek als vanouds een lust voor mijn oor. De timing had niet beter kunnen zijn, en de warmte in hun muziek is een aangename herkenning.

www.trainwreckrecords.com/#panel-1
www.airplaydirect.com/music/ChipTaylorCarrieRodriguez
www.myspace.com/chiptaylorsolo
www.myspace.com/carrielrodriguez

(Rein van den Berg)


Your Comment