RSS

Toekomstmuziek – Hermitage

Regelmatig gaan wij in de rubriek “toekomstmuziek” aandacht besteden aan nieuwe artiesten, die bijvoorbeeld een debuutalbum uitbrengen of in Nederland en België concerten zullen gaan geven.

Het gaat goed met de Gentse groep Hermitage. Na het winnen van de Publieksprijs op het prestigieuze Amsterdams Kleinkunst Festival eerder dit jaar, bereidt de groep zich nu voor op de release van het eerste volledige album “Schaduwliefde” en een aansluitende najaarstournee van meer dan 40 optredens in Nederland en Belgie. “Het is opvallend hoeveel sfeer de groep weet te creëren met een paar verrassende publieksparticipaties,” schreef Het Parool over Hermitage na de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival. “Poëtische teksten, begeleid op een arsenaal aan instrumenten. Melodieuze Nederlandstalige nummers.”

De Volkskrant sprak van een “innemende frontman” en de jury merkte “sterke nummers” op. De 900 aanwezigen in de grote zaal van het Amsterdamse De La Mar beloonden Hermitage met de felbegeerde Publieksprijs. Het bleek het begin van de  stroomversnelling waar Hermitage momenteel in zit.

Hermitage ontstond in 2005 rondom zanger/songschrijver Divan die met zijn Nederlandstalige home recordings werd geselecteerd voor de Nekka-wedstrijd, hét Vlaams concours voor Nederlandstalige muziek . Divan (zang, piano, gitaar) vroeg Carlo Vandenhende (cello, gitaar, zang) en Filip Verheecken (percussie, vibrafoon, zang) om de liedjes live vorm te geven. Waarop het kersverse Hermitage het prompt tot in de finale (AB, Brussel) schopte en op tournee mocht met De Kleine Avonden.

Na de ep “24 uren in een dag” (2007) en de singles “In de waan” (2009) en “Neem mij mee” (2010) presenteert Hermitage met trots een eerste volledig album. “Schaduwliefde” leent zijn titel aan een gedicht dat tijdens de concerten wordt voorgelezen door frontman Divan en waarover de band nadien vaak werd aangesproken. Het gedicht staat ook ingesproken op de cd.

Voor de productie van “Schaduwliefde” trok Hermitage van Gent naar Amsterdam om er te werken met producer Niels Hahn. Hij wist perfect de originele bezetting optimaal te benutten in de studio. “Schaduwliefde” laat een band horen met een eigen sound, gedreven muzikanten en toegankelijke nummers met sterke teksten. De eerste single is de track “Eskimo”.

Om het Nederlandse avontuur te koppelen aan de Vlaamse roots presenteert Hermitage “Schaduwliefde” zowel in Nederland als in Vlaanderen met maar liefst vier cd release concerten. Daarnaast staan van september 2011 tot en met december 2011 meer dan 40 concerten op het programma. Met de finalistentour van het Amsterdams Kleinkunst Festival doet Hermitage tal van Nederlanse theaters aan. In Vlaanderen staat de groep op enkel bekende plekken zoals de Beursschouwburg in Brussel.


Een volledig overzicht van alle optredens kun je hier vinden: www.hermitageweb.be

“Schaduwliefde”  kan in zijn geheel beluisterd worden via: http://hermitage.spinshop.com/Home/details/93209


Comments are closed.