RSS

J.T. Nero – Mountains/Forests

Achter de artiestennaam JT Nero gaat de roodharige zanger-liedjesschrijver Jeremy Lindsay schuil. Een man met meerdere muzikale pretenties. Door de pers omschreven als Sly Stone meets Gram Parsons heartbreak leefde hij zich eerder dit jaar met de uitgebreide begeleidingsband The Clouds uit in pakkende soulliedjes. Het daaruit voortvloeiende album Caledonia werd alom door de muziekpers met lof overladen.

Opvolger Mountains/Forests is beduidend rootsier van karakter en werd met een klein groepje vrienden in augustus 2010 in drie dagen opgenomen in Craig Cabin, Washington Island. Producer Zach Goheen heeft er goed aan gedaan de tragikomische liedjes op dit album klein te houden. De daardoor ontstane ruimte wordt optimaal benut door spaarzame instrumentaties en de zoetgevooisde koortjes en betoverende harmonieën van gitarist Michelle McGrath en Po’ Girls kanjer Allison Russell, die tevens banjo speelt.

De vaak fantasierijke liedteksten schetsen een betoverende wereld waarin de ijscoman, een rode ballon, flora en fauna in een surrealistisch kader geplaatst worden . De verwijzingen naar Motown, The Beatles, country en folk zorgen voor een gevarieerd muzikaal palet waarmee de liedjes ingekleurd worden. Haast heeft Jeremy nergens en het album trekt voorbij als een verkwikkende bries op een lome zomeravond.

De man die deels zijn muzikale opvoeding genoot op de achterbank van een bus waarmee de legendarische basketballers van de Harlem Globetrotters en hun vaste tegenstanders de Washington Generals de wereld rond trokken, heeft goed begrepen dat het publiek vermaakt dient te worden. Zijn basketballende vader kan met genoegen op het resultaat van zijn opvoeding terugkijken. Zoonlief Jeremy heeft zich ontwikkeld tot een muzikant die je van de eerste tot de laatste seconde weet te boeien. Na Caledonia heeft hij met Mountains/Forests opnieuw een overtuigend bewijs van zijn kwaliteiten afgeleverd.

www.jtandtheclouds.com

www.luckydice.nl

(Koos Gijsman)


Comments are closed.