RSS

Glen Campbell – Ghost On The Canvas

In weerwil van de montere blik waarmee Glen Campbell ons vanaf de hoes van zijn jongste album Ghost On The Canvas aankijkt, is de impact van dit album getekend door het feit dat dit Glens laatste album is. Zijn aankondiging dat hij naast dit album nog een tour maakt om daarna zich terug te trekken, heeft alles te maken met het feit dat bij hem Alzheimer is vastgesteld. Met deze twee wapenfeiten zet hij een punt achter een carrière waarin hij op alle fronten een onuitwisbare indruk gemaakt heeft.

Als uitvoerend artiest stak hij de verkoopcijfers van The Beatles naar de kroon. Hij schitterde in de film True Grit naast acteur John Wayne terwijl zijn tv-shows door ruim 50 miljoen mensen bekeken werden. Als instrumentalist drukte hij zijn stempel op talrijke albums en werkte hij samen met o.a. The Beach Boys,.Frank Sinatra en The Righteous Brothers. Ruim de helft van de liedjes op dit album schreef hij samen met producer Julian Raymond. Dezelfde Raymond wist Campbell te verleiden op het album Meet Glen Campbell voor hem atypische liedjes te vertolken van artiesten als Tom Petty en Green Day.

http://www.youtube.com/watch?v=l4mylwPMPhM

Ghost On The Canvas is een doelbewuste poging voor de laatste keer de luisteraar bij de hand te nemen door het weidse landschap van Glens liedjes. Het is een bitterzoete confrontatie met een van de grootste muzikanten uit de naoorlogse muziekgeschiedenis van de USA die voor de allerlaatste keer het kippenvelgehalte van zijn liedjes op het allerhoogste niveau zet. Het maakt Ghost On The Canvas tot een waardig document waar geen enkele liefhebber van het betere lied omheen kan.

http://surfdog.com/glencampbellshow/index.html

(Koos Gijsman)


Comments are closed.