RSS

Hope Horner – Vacancy


Weliswaar begon de uit Los Angeles afkomstige zangeres Hope Horner al in 1994 met liedjesschrijven, toch duurde het nog tot 2009 tot het in eigen beheer opgenomen debuutalbum “Shadow Of Me” verscheen.  Een country, folk en rockplaat in een productie van Andy Scott met een volle sound van een vocaliste met een kenmerkende donkere altstem, die volgens mij in een intiemere setting aan zeggingskracht zou winnen. Zo adviseerde ik dat naar haar toe. Onlangs ontving ik een emailbericht, dat ze de opnames van het nieuwe album “Vacancy” had afgerond en mijn raad had opgevolgd.

De dertien eigen stukken zijn live in de studio opgenomen met wederom Andy Scott achter de knoppen. Met steun van deze producer/multi-instrumentalist en Trevor S op viool klinkt het album tamelijk ongepolijst en evenwichtiger dan haar eerste werk. Een cd waar ik ademloos naar heb geluisterd met Horners afgemeten voordracht en stemgeluid, dat zo diep en warm is als het beste mahoniehout.

Als baden in een heerlijk kruidenbad is “Vacancy” een wonderschoon folkrockalbum dat je ondergaat en raakt. Liedjes met subtiele inbreng van een hypnotisch reperterend basloopje (Fool), subliem gitaarspel (Pin The Tail) of een stemmige viool (Devil’s Hand) zorgen voor een kamerbrede glimlach op mijn gelaat. “Vacancy” is een plaat met een bijna bedwelmende werking, die het al zo goede debuut op alle fronten overtreft.

www.myspace.com/hopehorner

(Johan Schoenmakers)

 

 


Your Comment