RSS

A Blues and Rootsnight met Hans Theessink en Champagne Charlie


Op 20 april, de 100e geboortedag van Woody Guthrie, staan in Het Arsenaaltheater te vlissingen samen met Hans Theessink en Champagne Charlie een aantal door de wol geverfde muzikanten op een podium vol (snaar) instrumenten, die garant zullen staan voor een gedenkwaardige blues en rootsavond.

Halverwege de jaren negentig kwamen Hans Theessink en Champagne Charlie elkaar tegen in Café “De Fanfare” in Giethoorn. Dat café werd bekend door de gelijknamige film van Bert Haanstra, waarin twee elkaar concurrerende muziekgezelschappen uiteindelijk tot een samenwerkingsverband kwamen. Het fictieve verhaal werd die avond werkelijkheid. Theessink en Champagne Charlie speelden ter gelegenheid het Drijf-In bluesfestival respectievelijk in de voor- en achterzaal van “De Fanfare”. Gelijkgestemde zielen hebben elkaar echter snel gevonden en het optreden werd gezamenlijk afgesloten.


Sindsdien hebben de in Wenen woonachtige, internationaal gelauwerde, Nederlandse bluesman en het bekende roots & blues collectief uit Zeeland menigmaal samengewerkt. Theessink schreef de liner notes voor de cd “Round & Round” en werkte mee aan vier songs van hun album “Live In ’t Spiegeltheater”. Het optreden in Het Arsenaal belooft een nieuw hoogtepunt te worden in een langdurige samenwerking.

Aanvang: 20.15 uur
Entree:17,50

 


Your Comment