RSS

Drie Singer-Songwriters Bij Crossroads

Op woensdag 25 april 2012 vindt in het Vestzaktheater aan de Moeregrebstraat 18 te Bergen op Zoom weer een opnameavond plaats van het radioprogramma Crossroads, dat iedere zondagmiddag vanaf 16 uur te horen is op ZuidWest-FM. De radiomakers hebben ditmaal weer voor een zeer gevarieerd muzikaal aanbod gezorgd. Maar liefst drie acts, uit diverse windstreken, zullen deze avond op de bühne verschijnen. De Engelsman Sean Taylor vormt de hoofdact, maar de gecombineerde openingsact van de uit Seattle afkomstige Carrie Clark en de Canadese Little Birdie mag er ook wezen! De opnames beginnen om 20.15 uur. De toegang is gratis. In de pauze wordt met de pet rondgegaan voor een vrijwillige bijdrage.

SEAN TAYLOR

Onlangs verscheen het nieuwe album van de in Killburn, London, geboren akoestische blues/singer-songwriter Sean Taylor, die ook nog Ierse roots heeft. Sean wordt in de muziekmedia vaak bestempeld als een hedendaagse Nick Drake of John Martyn. En vaak ook wordt er in de pers gerefereerd aan Tom Waits, Bob Dylan en zelfs Chris Isaak. Maakte Sean met zijn albums “Corregations” (2006), “Angels” (2007) en “Calcutta Grove” (2009) al furore in gespecialiseerde muziekkringen, de kans dat hij met zijn nieuwe album Love Against Death door zal breken naar een breder publiek is aanmerkelijk. Het album is opgenomen in Austin, Texas, en is geproduceerd door de ondermeer van Iain Matthews en Eliza Gilkyson bekende producer Mark Hallman. De beroemde Engelse roots-dj Bob Harris noemde Sean onlangs: “absolutely superb guitarist, reminscent of John Martyn”. De echte muziekliefhebber zal dus begrijpen dat hij/zij deze sessie met Sean Taylor niet mag missen!

CARRIE CLARK

Carrie Clark leerde zichzelf gitaar en piano spelen en met haar eigenzinnige stemgebruik varieert ze in één soepele ademtuig van krachtig naar teder. Vanuit deze benadering schrijft ze liedjes over “one night stands”, “love lust divas” en “dark lullabies” en die verpakt ze geraffineerd in country-, blues- en zelfs cabaretstijl. Op haar zojuist verschenen nieuwe album Between the Bed Sheets and Turpentine geeft Carrie er echter blijk van ondertussen een geheel eigen gezicht te hebben ontwikkeld waar haar belangrijkste inspiratiebron (Leonard Cohen) nog maar op schaarse moment in doorklinkt.

LITTLE BIRDIE

http://www.youtube.com/watch?v=od6QQ1IB-UI&feature=relmfu
De in Canada woonachtige Little Birdie staat in de registers van de burgerlijke stand geregistreerd onder de naam Orit Shimoni. Onder die naam is ze indertijd geboren in Israel. Orit is gezegend met een uiterst krachtige, maar vaak ook ontroerende zangstem die herinneringen oproept aan Emmylou Harris, Patti Smith en Chrissie Hynde. Onder haar artiestennaam Little Birdie treedt Orit regelmatig op met lokale muzikanten die ze onderweg ontmoet. Ze zet dan een gevarieerde en boeiende show neer. Ditmaal zal ze de bühne delen met Carrie Clark. Wie wil weten waar dat toe zal leiden, doet er verstandig aan woensdag 25 april 2012 op tijd in het Vestzaktheater aanwezig te zijn!


Your Comment