RSS

The Only Sons – When The New Wears Off

The Only Sons is een Amerikaans kwintet, dat een aantal jaar geleden door het leven ging als Ribbonpigeon, waarvan de fraaie rootsrockplaten “Young Lungs” (2008) en “Steel Hearts” (2009) zijn verschenen. Een naamswisseling en twee albums later is het gezelschap tot een trio gereduceerd, bestaande uit Kent Goolsby (zang, elektrische- en akoestische gitaar), Jonathan Merritt (basgitaar) en Blake Loftis (drums), versterkt door gastmuzikanten Joey (keyboard en wurlitzer piano) en Kelly Kneiser (zang). Een band van de gescheurde jeans, de bijpassende houthakkershemden en de heerlijk schurende stembanden en de verre van loepzuivere zang van Kent Goolsby. Roest in de mooiste vorm.

Op het recent verschenen “When The New Wears Off”, waarvoor producer van het eerste uur Mikey Allred verantwoordelijk is, hebben de potentiĆ«le altcountryrockmeezingers, de twang van de elektrische gitaren, adrenaline opjagende drums en stuwend basspel van hun achterliggende platen plaatsgemaakt voor een stevige portie bad ass southern rock ‘n roll. Muziek die allerlei smalle kronkelpaadjes inslaat. Een extra dimensie aan deze plaat geeft het gebruik van de akoestische gitaar en de wurlitzer piano.


Oude tijden herleven met het album “When The New Wears Off” met tien liedjes vol brutaliteit en tegendraadsheid, die gemiddeld drie minuten klokken met een vette knipoog naar de jaren zeventig rock van onder meer Alex Chiltons Big Star en The Faces. Van het aanstekelijke Bully, over een jongen die zijn vriend beschermd tegen de harde realiteit van het leven, het soulvolle The Natural over het niet optimaal benutten van aangeboren talenten tot aan het kleingehouden en akoestische Southern Boy rookt en smookt het in Tennessee opgenomen nieuwe album van The Only Sons van ruw- en ongepolijstheid. Een verslavend album.

Van de redactie: voor het luttele bedrag van 5 euro kan je het album legaal downloaden via http://thisisamericanmusic.com

www.theonlysons.net

http://theonlysons.bandcamp.com

(Johan Schoenmakers)


Your Comment