RSS

Jimi Hendrix 70 – Live At Woodstock

http://www.youtube.com/watch?v=87JRrvNrJxk

Om de zeventigste geboortedag van Jimi Hendrix (1942-1970) te vieren vertoont Pathé eenmalig op 26 november vanaf 21.00 uur in hun bioscopen in Amsterdam, Breda, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Rotterdam, Tilburg, Zaandam en Zwolle, het legendarische optreden van de gitaarvirtuoos op Woodstock in 1969. Het originele, ononderbroken concert heeft een speciale 5.1 surround sound bioscoopmix gekregen.

De originele beelden werden gedraaid door regisseur en Oscarwinnaar Michael Wadleigh en zijn team van eersteklas cameramensen. Zij legden een spectaculair optreden van Jimi Hendrix vast, die voor het eerst samenspeelde met een nieuwe band. Hendrix gaf op die ochtend in augustus onvergetelijke uitvoeringen van nummers zoals Voodoo Child, Fire, Purple Haze en Foxy Lady en een snijdende interpretatie van Star Spangled Banner, het Amerikaanse volkslied.

Het optreden wordt vooraf gegaan door een documentaire van regisseur Bob Smeaton met interviews met de bandleden Billy Cox en Mitch Mitchell, technicus Eddie Kramer en Woodstockpromotor Michael Lang.

http://www.pathe.nl/film/18073/jimi-hendrix-70-live-at-woodstock/agenda


Comments are closed.