RSS

Arno Loriaux – He’ll Leave No Stone Unharmed

Zelfs al is het ruim een jaar na de verschijningsdatum, er kunnen nooit genoeg recensies zijn van een goeie plaat als deze van Arno Loriaux, die zich een onbetwiste creatieve duizendpoot mag noemen. De afgelopen tien jaar verscheen van de Haagse zanger en liedjesschrijver naast serieuze muziek tevens filmproducties, documentaires en gedichtenprojecten. De americanamuziek op “He’ll Leave No Stone Unharmed” kan je catalogeren als folk met een hang naar country  en nauw aanleunend aan bij de akoestische blues.

Muziek die met een sobere aanpak, zijn krakende expressieve bariton, efficiënt gitaarspel, aanzwellende violen en de toegevoegde meerwaarde van Sonja Markowski’s vocale steun traditioneel is ingesteld. Intense muziek voor de minderheid met een schop op de juist plaats over allerlei aspecten van relaties en liefde vol onbegrip, frustraties, bijtende pijn en sarcasme. Als  zijn wieg niet in de ooievaarsstad maar in het diepe zuiden van Amerika had gestaan, stond hij nu wellicht naast grootheden onder wie  Willy Nelson, Bob Dylan, Tom Waits en Nick Cave.

Tegen een entreeprijs van € 12,50 is Arno Loriaux op zondag 29 september om 16.30 op het podium van theater Pepijn te bewonderen.

http://arnoloriaux.bandcamp.com/album/hell-leave-no-stone-unharmed

(Johan Schoenmakers)

 

 


1 Trackbacks/Pingbacks

  1. Dirtmusic – Troubles /  27 09 13