RSS

Israel Nash concerten in Nederland

Om zich te onttrekken aan de hectiek van jungle New York, sloot singer-songwriter Israel Nash Gripka zich in 2010 op in een stoffige, tot studio omgebouwde hooischuur in het Catskillgebergte. Doel: er niet uitkomen voordat er een volledige plaat opgenomen was. ‘Barn Doors And Concrete Floors’ is, zoals het uiteindelijke album betiteld werd, dan ook een americanaplaat van uitersten geworden.

Israel Nash Gripka groeit op als plattelandsjongen en zoon van een Southern Baptist dominee. Zodra hij volwassen is, verhuist hij naar New York, waar hij zijn verleden en heden een plaats probeert te geven in zijn liedjes. Van bidden tot drinken, van braaf naar de kerk gaan tot eindigen achter de tralies: zijn leven is als een rauwe countrysong, gesierd door meeslepende gospel.

Met zijn debuut uit 2009 – New York Town – vergaarde Gripka zowel in de US als in Europa een zeer grote schare fans. In 2010 werkte hij samen met co-producer/drummer Steve Shelley (Sonic Youth) aan ‘Barn Doors And Concrete Floors’. Zijn stem en mondharmonica zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, zijn teksten voeren ons mee naar de diepste wortels van Amerika. Americana op zijn best.

Als je een emailbericht naar altcountryforum@gmail.com stuur onder vermelding van Israel Nash maak je kans op kaartjes voor zijn optreden op 25 oktober in het Paard van Troje te Den Haag.

Israel Nash Tour:
23-10: Luxor Live, Arnhem
25-10: Paard van Troje (kleine zaal), Den Haag
26-10: Manifesto, Hoorn
27-10: A Walk About Music, Edam-Volendam
27-10: De Effenaar (kleine zaal), Eindhoven


Comments are closed.