RSS

FAMILY OF THE YEAR OP 24 JUNI IN DE TOLHUISTUIN AMSTERDAM

De Amerikaanse indiepop band Family of the Year komt op 24 juni voor een eenmalige show naar Nederland. De band uit Los Angeles komt naar de nieuwe Amsterdamse zaal Tolhuistuin in Amsterdam. De kaartverkoop is reeds begonnen. Kaarten zijn rechtstreeks te verkrijgen via de website van Paradiso, die dit concert presenteert.

Family of the Year is momenteel met hun zomerse single ‘Hero’ (klik hier voor de video) veelvuldig op de Nederlandse radio te horen. Dit nummer, dat onlangs nog door 3FM werd uitgeroepen tot 3FM Megahit, betekende de doorbraak voor de band in Nederland.

In 2009 werd Family of the Year opgericht. Toen verscheen ook hun debuutalbum ‘Songbook’. Hiermee wist de band al voor de nodige beroering in eigen land te zorgen. Zo verkoos het toonaangevende SPIN hen tot een van de 25 ‘must-hear artists’ op het CMJ Festival van dat jaar.

Het debuut werd opgevolgd door de tweede full length plaat getiteld ‘Loma Vista’, die met veel enthousiasme door de nationale media werd ontvangen. Het was uiteindelijk de single ‘Hero’ waarmee de groep het grote publiek wist te bereiken, mede dankzij optredens in populaire Amerikaanse late night shows, maar ook doordat dit nummer werd gebruikt in verschillende reclames en tv-series.

‘Loma Vista’ werd dit jaar ook in Nederland uitgebracht (V2). Behalve het wonderschone ‘Hero’, staan er op deze folky indiepop plaat ook energieke songs zoals ‘The Stairs’, maar ook het catchy ‘Diversity’ en het opgewekte ‘St. Croix’.

Meer informatie over Family of the Year is te vinden op familyoftheyear.net. 

Your Comment