RSS

GRAHAM PARKER & THE RUMOUR OP 11 JUNI LIVE IN PARADISO

 

De Britse singer-songwriter Parker is de lead-zanger van de new wave band Graham Parker & The Rumour en is met zijn groep sinds midden jaren zeventig actief. Parker wordt door critici geprezen en als een van de meest vooraanstaande muzikanten van zijn generatie beschouwd. De muziek laat zich omschrijven als een samensmelting van verschillende stijlinvloeden: new wave, rock, soul en rythem and blues. Zijn teksten zijn veelal geestig, sarcastisch en opstandig.

 

 

In 1976 verscheen het eerste officiële album van de band, waarna er nog vijf volgden. Na zes albums, een EP en de legendarische live-registratie ‘The Parkerilla’, kwam er in 1980 een einde aan het voortbestaan van Graham Parker & The Rumour. Parker stortte zich op zijn solocarrière, waarmee hij vooral in de tachtiger jaren veel succes oogstte.

 

Op initiatief van Parker vond in 2011 de hereniging met alle oorspronkelijke leden van The Rumour plaats. Dit resulteerde in het nieuwe studioalbum ‘Three Chords Good’, dat in november 2012 uitkwam.

 

 

Het zal voor het eerst in ruim 30 jaar zijn dat Graham Parker eenmalig in de originele samenstelling te zien zal zijn op een podium in Nederland.

 

Tijdens de discussie over een eventueel voorprogramma opperde Graham Parker zelf onmiddellijk om zijn held Johnny G (John Gotting) op te sporen. Met behulp van het fijnproeversblad Heaven werd deze obscure tijdgenoot snel opgespoord en kon deze eeuwige support act met inmiddels zes, voornamelijk obscure indie-albums voor de kenners als special guest worden toegevoegd. Met deze twee klasse acts dreigt deze avond in Paradiso een nostalgische klassieker te worden.

 

 

Meer informatie over Graham Parker & The Rumour is te vinden op http://www.grahamparker.net.

Your Comment