RSS

MiRco & de Wijze Mannen – Is Het Kunst of Mag Het Weg?

De formatie MiRco & de Wijze Mannen maakt er tijdens optredens een vrolijke, uitzinnige bende van. ‘We knallen als een dolle’ vertelt zanger en liedjesschrijver MiRco Haarmans als ik hem vraag naar de band en de naam. ‘Eerst heette het MiRco.  Zes mannen in een oefenruimte. Toen de band groter werd vond ik het gênant worden dat het alleen maar MiRco heette.Vervolgens hebben we een bandnaam bedacht. De drummer vertrok en daarvoor kwam Sophie in de plaats. Er is nog overwogen om de band Sophie & de Wijze Mannen te noemen…. maar om iedere keer de naam te veranderen als er een bandlid komt of gaat’.

Na een geslaagd avontuur van vijf jaar met de nederrockformatie (‘we werden poedelrockers genoemd vanwege onze lange haren’) Eindeloos, die niet eindeloos bleef bestaan na het overlijden van de bassist in 2000, werkte Haarmans onder meer als bedrijfsleider in de horeca en kwam later in een platenzaak terecht. Maar het muzikantenbloed kroop waar het niet gaan kon. Haarmans formeerde in 2007 de formatie MiRco. Landelijke erkenning werd  verkregen met zijn levenslied Zaterdagmiddag Voetbal. Een lofzang over de in 2007 in Afghanistan gesneuvelde 21 jarige militair Cor Strik. Vier jaar later staat MiRco verdiend volop in de schijnwerpers met de bescheiden top 100 notering Allemaal even Kut.  Een kleine twintig jaar timmert deze Amsterdamse rocker en troubadour inmiddels aan de muzikantenweg met zijn liedjes over uiteenlopende levenspaden, die voor velen herkenbaar zullen zijn. De vorig jaar verschenen “Is Het Kunst of Mag Het Weg?” werd enthousiast ontvangen door Giel Beelen en Daniel Lohues en denderde de mannen en vrouwen van MiRco & de Wijze Mannen lekker voort tijdens bruisende optredens op het Groningse Noorderslag,  De Nacht van Oranje en intiem tijdens een aantal huiskamerconcerten.

Opgenomen in de Jottem Studio te Wormerveer en de Power Sound studio te Amsterdam is het album “Is Het Kunst of Mag Het  Weg?” een geslaagde, superleuke cd, die vanaf de eerste noot van de opener Ik Weet Dat Het Niet Goed Is tot aan de hidden track (Blues van Liselotte) boeit. Nederpopliefhebbers van onder meer De Dijk en The Scene kunnen hun hart ophalen bij het pretentieloze speelplezier  van  MiRco & de wijze mannen. Opzwepende, deinende rockers waaronder een ultieme liefdes verklaring (Zonder Jou)  en het prikkelende Kom Voor Jou , afgewisseld met melancholische popballads (Club Hart Gebroken en Neem Mijn Hand),  de meezingbaarheid in het gospelnummer Leg Me Eens Uit Hoe Het Leven Werkt en swingende bluesrock ( Ik Weet Dat Het Niet Goed Is).  Sophie (drums), Nino (basgitaar), Justin (toetsen) Danaé (saxofoon), Marc (elektrische gitaar), Anne (vocalen) en MiRco Haarmans (zang, akoestische gitaar) moet je vooral live aan het werk gaan zien. Dan zijn MiRco en de Wijze Mannen op hun best.
http://www.mircoendewijzemannen.nl

(Johan Schoenmakers)

 


0 Comments Add Yours ↓

  1. Jan Karsten #
    1

    Beste Mirco, Weet je nog het optreden in Warmenhuizen met het blaasorkest Ientje Toe? En we hebben samen nog geoefend op jou nummer “Hou me vast”. Ientje Toe stopt ermee en heeft nog één groot hoogtepunt. Wij gaan namelijk een vlot buwen en gaan hiermee varen vanaf velsen naar Amsterdam en uiteraard met muziek van Ientje Toe. We hebben het 5 jaar geleden ook al gedaan en toen ging het goed. Er kunnen totaal 100 mensen op het vlot! We zouden het leuk vinden als jij ook met ons meegaat met het vlot en we samen nog een keer Hou me vast kunnen spelen. We gaan de de eerste vaart houden op dinsdagavond vanaf 17.00 uur, dan varen we vanaf velsen naar IJmuiden en terug. De volgende dag woensdag varen we mee met de sail in. Op de vrijdag liggen we al in Amsterdam (Houthaven) en dobberen we een dag op het ij en zondag varen we weer terug met de Sail out. Het zou ontzettend leuk zijn als je op 1 van deze dagen met ons mee gaat varen en we het nummer nog een keer kunnen spelen. we hebben een goede geluidsinstallatie aan boord. W l je mij bellen? mijn nummeris: 06-538 70 260. Groet,Jan KarstenYour Comment