RSS

Venice – Herfsttour 2014

Als gevolg van de zeer succesvolle Nederlandse “What Summer Brings” theatertour in 2013, komt de Amerikaanse band Venice tijdens hun aankomende Europese tour door o.a. Scandinavië, Duitsland en Frankrijk, ook in het najaar van 2014 terug naar Nederland. De band bestaande uit twee sets broers, Michael en Mark Lennon & Kipp and Pat Lennon zijn geboren en getogen in Venice Beach, Californië en wereldwijd geroemd om hun “West Coast” harmonies. David Crosby noemt hen dat ook niet voor niets “the best vocal group in the country”. De Lennons beschouwen Nederland als hun ‘home away from home’ met als resultaat o.a. een gouden album en een Edison voor Beste Internationale Artiest.

De band verwierf door de jaren heen een zeer grote en trouwe aanhang op basis van zowel hun intieme, akoestische optredens als bij hun ‘full band’ elektrische shows. Van rocksongs als ‘Think Again” tot de oprechte ballad “The Family Tree “, songs welke inmiddels zijn uitgegroeid tot ware klassiekers en jaarlijks zijn terug te vinden in de hoogste regionen van onze Radio 2 Top 2000.

TOURDATA:

Zondag 16 november : Tivoli / Vredenburg, Utrecht

Maandag 17 november : De Tamboer, Hoogeveen

Dinsdag 18 november : De Stadschouwburg, Nijmegen

Woensdag 19 november : De Oosterpoort, Groningen

Vrijdag 21 november : De Doelen, Rotterdam

Zondag 23 november : PX, Volendam

Maandag 24 november : Muziekgebouw Eindhoven

De afgelopen jaren waren voor de band ongelooflijk druk. Niet alleen werd er gewerkt aan het opnemen van nieuwe albums en werden er non-stop concerten gegeven, de band leverde tevens bijdragen aan de tribute CD’s van rockiconen als CSNY en het zojuist uitgebracht album “Looking Into You” van Jackson Browne, met o.a. bijdragen van artiesten als Bruce Springsteen, Don Henley en Bonnie Raitt. Tevens toerde Venice als achtergrondzangers met de legendarische Pink Floyd frontman Roger Waters, waarbij ze in de laatste 3 jaar wereldwijd in ruim 200

stadionconcerten te zien waren. Tijdens de aankomende tournee zal de band, naast de bekende publieksfavorieten, nieuw materiaal en een aantal klassiekers in een wel heel bijzondere uitvoering te gehore brengen. Kaarten zijn te bestellen via de websites van de zalen. De shows zullen worden afgesloten met een ‘Meet & Greet’waarbij de fans met de band kunnen kennismaken en spreken.


Comments are closed.