RSS

William White – Open Road

Dat je met een sterke do it yourself mentaliteit ver kan komen bewijst de op Barbados geboren en in Zwitserland geresideerde zanger, componist, muzikant, producer en fervent tuinder William White al tien jaar. In zijn thuisland behaalde zijn achterliggende drie studioplaten ‘Undone’, ‘Evolution’ en ‘Freedom’, zonder inmenging van de zakelijke belangen van platenmaatschappijen, de gouden verkoopstatus. Ook met het nieuwe album “Open Country” ploegt de gepassioneerde agrariër lokaal succesvol voort. Liedjes die tijdens het groeien en bloeien van zijn planten met bemodderde handen op de gitaar werden gecomponeerd.

Via het PR bureau It’s All Happening van Jessica de Wal belandde Open Road op onze burelen.  Deze  albumtitel “Open Road” refereert aan de nauwe samenwerking in de Jamaicaanse Axx Studios met Devon Bradshaw, voormalig basgitarist van Burning Spear en  Ian Beezy Cooleman, gitarist van Ziggy Marley en de hulp van plaatselijke muzikanten, vertelt William. Spelend in dienst van de heerlijk,  relaxte groove.  Een totaal andere werkwijze dan de one-man-show op mijn eerdere zelfopgenomen en ingespeelde platen’.

“if your mind is open country, freedom come, if your heart is open country, freedom” zingt White op het titelnummer. Beroemd worden is volgens White niet  zijn belangrijkste drijfveer in het leven. Dat is zijn koestering van Moeder aarde, de zorg voor de natuur en de liefde voor het dagelijkse leven. Met het hart op de juiste plek. ‘Money for the song man and the earth for the wise’.

William White brengt op zijn nieuwe album muzikale zonnestralen met een regenboog aan accenten, waaronder reggae, ska, soul, jazz en funk, waarbij de vocale bijdragen van de legendarische Toots & The Maytals op het nummer Rub ‘n Dub onvergetelijk zijn te noemen. Heerlijk voortkabbelend, smeuiïg en onbezorgde muziek. Een opperste gevoel van relaxatie oproepend .

www.williamwhite.ch

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.