RSS

COUNTRY HELD STURGILL SIMPSON VOOR TWEE CONCERTEN NAAR NEDERLAND

De Amerikaanse singer-songwriter Sturgill Simpson komt in augustus voor twee concerten naar Nederland. Simpson, die zich binnen het country genre begeeft en door kenners vaak als “de redder van deze stijl” wordt beschouwd, zal te zien zijn in Groningen op het Noorderzon Festival (24/8) en in de Amsterdamse Paradiso (25/8).
 
Sturgill begint zijn muzikale carrière in 2004 in de bluegrass band Sunday Valley. In 2012 besluit de Amerikaan solo verder te gaan. Dit resulteert een jaar later in zijn debuut ‘High Top Mountain’ waarmee hij meteen hoge ogen gooit. Nauwelijks elf maanden later ligt het tweede studio-album ‘Metamodern Sounds In Country Music’ al in de schappen.
Op ‘Metamodern Sounds In Country Music’ is Sturgill de uitdaging aangegaan om verdere progressie en variaties binnen het country genre te ontdekken. Hiervoor ging hij de samenwerking aan met producer Dave Cobb (Jason Isbell, Lindi Ortega, Jamey Johnson). Het album is samen met zijn band tussen de optredens door live ingespeeld. In vier dagen tijd stonden de liedjes er allemaal op. Vanwege het live karakter van de opnames, klinkt de plaat vol bezieling en energiek.

Comments are closed.