RSS

Bèr Wilbers Tribute Night in het Rozenknopje in Eindhoven

Bèr Wilbers geniet(1)
Op 9 september is er in de nostalgische concertzaal van het Rozenknopje in Eindhoven een speciaal eenmalig optreden van de Bèr Wilbers Tribute Band. Het is tevens de opening van het nieuwe seizoen van ‘Live in de Knop’. Bèr Wilbers (1950-2015) was een bekend figuur in de Eindhovense muziekwereld, een flamboyante verschijning op een racefiets, doorgaans op weg naar het café. Hij schreef recensies voor het Eindhovens Dagblad en vertaalde de teksten van Bots in het Duits. Ook organiseerde hij concerten en schreef de populaire column ‘Van Stratum & Van Ginder’ in Groot Eindhoven. Tevens slaagde hij er in het onvertaalbaar geachte werk van de Duitse dichter Christian Morgenstern adequaat over te zetten in het Nederlands. Het resultaat verscheen in 2006 onder de titel ‘De galgenliederen’. Bèr Wilbers schreef zelf ook gedichten, light verses, met een belangrijke rol voor humor, getuige zijn eigen grafschrift: “Hier ligt Bèr. Liggen deed hij altijd al gèr”. Uit zijn laatste bundel ‘Even zieken’ zal een aantal gedichten worden voorgelezen.
De Bèr Wilbers Tribute Band is geformeerd rond zanger Jille van der Veen, voormalig nachtburgemeester van Den Haag en een goede vriend van Bèr Wilbers. Het repertoire dat wordt gespeeld, is klassieke country & western, de favoriete muziek van Bèr Wilbers. Uiteraard is de pedal steel prominent aanwezig in de persoon van Rob van Duuren. Hij is een veelgevraagd sessiemuzikant die op meer dan twintig albums meespeelt, steeds op vintage instrumenten uit de jaren zeventig van de vorige eeuw. De Bèr Wilbers Tribute Band bestaat verder uit Arie Spaans (contrabas) en Jimi Voltagio (altviool). Arie Spaans is een bekend gezicht uit de Haagse muziekscene, participant in diverse bands zoals de folkrockformatie Naked en het western-swing ensemble Ragmob. Ook zit hij als bassist in de Scheveningse rockband The Suburbs, die in 1997 de Grote Prijs van Nederland won.
Diverse muzikale gasten zijn ter plaatse, zoals Jack Hustinx, frontman van de Shiner Twins en producer van diverse heavy acts (Merciful Fate, Sortilège). Hustinkx ontpopt zich de laatste jaren ook als een fascinerende singer-songwriter. Hij heeft net een nieuw solo-album uit, opgenomen in Austin. In het najaar tourt hij met dit album door Nederland, bijgestaan door Malford Mulligan (vocals) en Harry Bodine (slide). Andere gasten zijn Guus Boers en Koos Cornelissen (allebei ex-Flying Spidersz) en Niek van de Klundert (Wilhelmina Blues Band).
Aanvang 21 uur, gratis toegang.
Tekst: Sjoerd Punter


Your Comment