RSS

Peter Holmstedt – Hemifrån

Met een zekere regelmaat ploft er een dik pakket met promotionele cd’s op de deurmatten van de muziekjournalisten in ons land. Het  goedgevulde pakket met albums uit alle windstreken is afkomstig van Hemifrån , een organisatie die gerund wordt door Peter Holmstedt vanuit de Zweedse stad Boras.

Via het internet beantwoordde Peter een aantal vragen over hem en zijn organisatie.

75859_171894469506205_310073_n

Kan je iets vertellen over jouw familie?

Ik ben de oudste uit een gezin van drie kinderen. Ik heb een broer en een zus. Uit mijn eerste huwelijk heb ik drie kinderen en uit mijn tweede huwelijk een bonus van twee kinderen.

Wat zijn jouw eerste muzikale herinneringen?

Mijn eerste herinnering is van de wereldwijde uitzending via de satelliet van het lied All You Need Is Love door de Beatles in de show Our World.

De tweede herinnering betreft een opname van een deel van de voorstelling van Jimi Hendrix tijdens het Montery Pop Festival, waarin hij zijn gitaar in brand steekt. Mijn derde herinnering is  van het optreden van Crosby, Stills & Nash tijdens het Woodstock Festival waar ze Suite Judy Blue Eyes spelen. Na die laatste ervaring besloot ik mijn leven aan muziek te wijden.

Wat doet Hemifrån?

Het is een bedrijf dat promotionele en publicitaire activiteiten ontwikkeld in de hele wereld voor musici en hun producties.

Vanaf mijn jeugdjaren ben ik een pleitbezorger van goede muziek. Ik denk dat ik dat tot op de dag van mijn dood zal blijven doen.

Hoe kom je in contact met die muzikanten?

Het begon in 1990 toen ik labelmanager was van EMI Zweden. Vanwege die functie bouwde ik een groot netwerk aan contacten op. Van daaruit is eigenlijk alles vanzelf gegroeid. Tegenwoordig nemen muzikanten veelal zelf contact met mij op via mijn facebook of via mijn webside www.hemifran.com.

Hoe zie je de toekomst van fysieke cd’s en lp’s in relatie tot bijvoorbeeld streaming?

Ik denk niet dat streaming zal verdwijnen. Apple Music, Spotify en Tidal Vidal zullen ongetwijfeld in de toekomst de marktleiders zijn. Gelijktijdig zullen cd’s en lp’s blijven bestaan. Er zullen altijd mensen blijven, die de hoogwaardige geluidskwaliteit van cd’s en lp’s prefereren. Wel zal de oplagen van fysieke exemplaren afnemen zoals dat ook met boeken gebeurd is.

Wat zijn jouw favoriete vijf albums?

Moeilijke vraag maar de volgende platen zal ik wel altijd blijven draaien :

  1. Beach Boys – Surf’s Up
  2. Crosby, Stills, Nash & Young – Déjà Vu
  3. Art Garfunkel – Watermark
  4. The Guess Who – Share The Land
  5. John Martyn – Solid Air

(Koos Gijsman)

 


0 Comments Add Yours ↓

  1. David Lafeber #
    1

    Zet die kat een bril op en je weet niet meer wie wie is 🙂Your Comment