RSS

Gloednieuwe composities van gitarist Reinier Baas op het Gigantic Chamber Music Mini Festival

 

Gitarist en componist Reinier Baas (1985) – winnaar van twee Edisons – presenteert op vrijdag 2 en zaterdag 3 maart het Gigantic Chamber Music Mini Festival. Het nieuwste project van Baas vormt een aaneenschakeling van performances in kleine bezettingen met een aantal van zijn favoriete musici. Het concert is dit seizoen alleen te zien in Amsterdam en Rotterdam: op 2 maart in het Koninklijk Concertgebouw (première) en op 3 maart bij Jazz International Rotterdam in LantarenVenster.

De nieuwe werken die het festival presenteert zijn door Reinier Baas op maat van de musici gecomponeerd. Klarinettist Joris Roelofs speelt een solowerk. Altsaxofonist Ben van Gelder speelt, samen met Reinier Baas, een duocompositie. Violist Jeffrey Bruinsma treedt op met een gelegenheidskwartet. In dit kwartet speelt onder meer Joris van Rijn, concertmeester van het Radio Filharmonisch Orkest. Tot slot zingt sopraan Nora Fischer de Nederlandse première van Dolasilla, Baas’ stuk over de gelijknamige mythische prinses.

Gitarist en componist Reinier Baas (1985) geldt als een van de aanjagers van een nieuwe lichting Europese jazzmusici. Sinds 2010 geeft hij leiding aan The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble. Met dit ensemble, bestaande uit vooraanstaande musici van zijn generatie, toerde hij door Europa, Japan, Nieuw-Zeeland en Australië. Baas soleerde bij het Metropole Orkest en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en was afgelopen zomer artist in residence van het Südtirol Jazz Festival. Reinier Baas won voor zijn werk twee Edisons (in 2013 en 2017).

 

 

Nora Fischer – sopraan

Joris Roelofs – klarinetten

Ben van Gelder – altsaxofoon

Reinier Baas – gitaar

strijkkwartet:

Jeffrey Bruinsma – viool/leiding

Joris van Rijn – viool

Sofie van der Schalie – altviool

Geneviève Verhage – cello


Your Comment