RSS

Paul Collins – Out Of My Head

Out Of My Head

Wat goed is hoeft niet ingewikkeld te zijn. De receptuur van “Out Of My Head”, het nieuwe album van zanger en liedschrijver Paul Collins is dan ook een beproefde en op zich redelijk simpel en eenvoudig: een zanger met een rauwe strot, jengelende gitaarpartijen, een gedreven drummer, ritmisch handgeklap, en vooral altijd beresterke melodieën. Paul Collins is nog altijd de ongekroonde koning van de powerpop. Net als zijn werk in de jaren zeventig met The Nerves, The Breakaways, The Beat en de platen onder zijn eigen naam is het verse wapenfeit gesneden koek voor liefhebbers van ouderwets ambachtelijke gitaarpop.

Verlangen naar vroeger sijpelt door elke seconde van “Out Of My Head met een hoesontwerp van de iconische rockfotograaf Bob Gruen (John Lennon, The Ramones, The Clash, Patti Smith), die geheel naar de smaak van de jaren zestig is vormgegeven. Slechts 1 minuut van het openingsnummer In and Out Of My Head is genoeg om het voor de rest van de dag niet meer uit je kop te krijgen.

In iets meer dan een kwartier jast Paul een zevental korte puntige en geniale drie accoorden popliedjes doorheen, die grotendeels de vaart erin houden. Maar zelfs als hij vervolgens een tandje lager inzet met meer ingetogen en lichtelijk weemoedige Hollies en Everly Brothers achtige nummers, die iets langer duren is er geen ontkomen aan. Je wordt moeiteloos meegesleept met een album, waarbij het lekker hupsen en meezingen en/of neuriën onvermijdelijk is. Ik geef mij graag over aan een partijtje jeugdsentimenten.

http://www.thepaulcollinsbeat.com

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.