RSS

Vijf inkoppertjes om naar TakeRoot te gaan (Speciaal voor oude mannen in spijkerbroek)

 

1. Groningen, de stad Groningen

Groningen de parel van het noorden, Groningen vet weg van de randstad wat weer een goede reden is om een weekend van huis te gaan. Een stad waar je met ‘je maten’ wel dagen kunt rondhangen om te gaan van café naar café. Vergeet niet platenzaak Elpee te bezoeken.

2. Jerry Leger

Ik noem hem niet voor niets als tweede, want Elpee heeft Leger omarmd en hem bij de organisatie warm aanbevolen. En terecht! Zijn laatste cd “Nonsense and Heartache” is een beauty. Met name cd twee, het electrische gedeelte van de dubbelaar. Tijdens de concertreeks in het voorjaar liet hij zien ook op het podium deze plaat helemaal waar te kunnen maken.

3. American Aquarium

Het vernieuwde gezelschap rond voorman BJ Barham zorgde met “Things Change” voor een van de betere albums van het jaar en het nummer The World Is On Fire is voor mij de beste ‘Trumpsong’ tot op heden. American Aquarium, nu met een toetsenist, rockt als nooit te voren. De energie en het speelplezier zal er ook in Groningen weer vanaf spatten

4. Alejandro Escovedo

Begeleidt door de Don Antonio band gaat deze combinatie er voor zorgen dat wij, oude rockers, al snel met twee bier in de hand aritmisch zullen meebewegen op de aanstekelijke roots rock klanken, waar bij Escovedo ons meeneemt in de geschiedenis van de rock en net zo gemakkelijk flirt met Dylan als met Reed.

5. Garrett T. Capps

Een nieuwe ster aan het firmament, nou ja nieuw? De man heeft al twee cd’s achter zijn naam staan en is nu bezig aan zijn eerste Europese tour. Stond het debuut “Y Los Lonely Hipsters” nog vol country muziek klinkt de opvolger “In The Shadows (Again)” steviger. In Utrecht bewees Capps dat het er op het podium energiek aan toe zal gaan. Er zal dan ook geen twijfel over bestaan, dat hij de boel in Groningen gaat platspelen. Ook als hij mogelijk weggemoffeld wordt in de kelder van De Oosterpoort.

En The Americans dan of Kurt Vile of …. hoor ik jullie je afvragen. Het is allemaal prachtig, maar ja we zijn de jongsten niet meer en om negen uur onafgebroken te moeten staan, dat lijkt voor ons, oude rockers, teveel gevraagd.

(Theo Koot)

 


Your Comment