RSS

Kendel Carson – The Lost Tapes Of Suzanna Hamilton

The Lost Tapes Of Suzanna Hamilton with The Calgary Sessions

Meer dan tien jaar geleden nam de sympathieke mompelman Chip Taylor de getalenteerde Canadese zangeres en violiste Kendel Carson onder zijn hoede. Aan zowel haar debuut “Rearview Mirror Tears” (2007)   en de opvolger “Alright Dynamite” (2009) schreef Chip mee en was hij verantwoordelijk voor de productie.  De glorieuze samenwerking tussen deze twee muzikanten krijgt negen jaar later  op het in de New Yorkse Dubway studio opgenomen album “The Lost Tapes Of Suzanna Hamilton” het langverwachte vervolg. Hierop etaleert de dame met de blonde lokken veelvuldig de mogelijkheden van haar vioolspel en sensueel stemgeluid. Soms krachtig, danweer vol emotie en kwetsbaar.

Naar het schijnt waren de opnames van deze plaat  bedoeld als soundtrack voor een film over een gefingeerd countryzangeres uit de jaren zeventig, wier countryhits in wording uiteindelijk op obscure tapes zouden belanden.   “The Lost Tapes Of Suzanna Hamilton” bevat  overwegend melancholische country en americana liedjes.  die gedragen en zorgvuldig zijn gearrangeerd. Een sobere aanpak, die de fraaie nummers geheel tot hun recht laten komen. Liedjes met een bijzondere lading,  versterkt door Chips gitaarspel en zangpartijen, de warme productie en de verzorgde instrumentatie door een stel doorgewinterde rotten in het vak. En dat zijn niet de minsten: John Platania (gitaar), Greg Leisz (pedal steel), Tony Mercadante (basgitaar) en Tony Leone (drums).

Geïnspireerd door het verhaal over Suzanna Hamilton namen Chip en Kendel in een Canadees studiootje, samen met gitarist Russ Broom, bassist Mike Lent en drummer Spencer Chayne een aantal innemende, alternatieve folkliedjes op, die te vinden zijn op de toegevoegde mini-cd The Calgary Sessions.

www.kendelcarson.com

(Johan Schoenmakers)

 

.

 


Your Comment