RSS

Tiny Legs Tim – Elsewhere Bound

Afbeelding kan het volgende bevatten: tafel en binnen

Het is alweer twee jaar geleden, dat Tim De Graeve en Steven Troch onder de naam Tiny Legs Tim het album “Melodium Rag” uitbrengt. Een album met een intrigerend concept. Onweerstaanbare plattelandsklanken met het gevoel van vroeger. De authentieke blues op pure wijze gebracht. Troch, de meester op de mondharmonica, die Tims zang en akoestisch gitaarspel formidabel ondersteund. Een stukje huisvlijt pur sang. Twee mannen – twee instrumenten.

Je zou De Graeve bijna smeken het voortaan klein te houden totdat het nieuwe album van Tiny Legs Tim je brievenbus inglijd. “Elsewhere Bound” is compleet andere koek, waarop de eenvoud is ingeruild voor een grootsere aanpak. Met een uitgebreide bezetting van piano, contrabas, gitaar, percussie, blazers en trochs herkenbare mondharmonica gejengel trekt De Graeve met zijn band alle registers open. Wat een verademing. Een prettig rauw, live geluid in de studio ontstaan.

Bijna drie kwartier word je soepeltjes van je sokken geblazen door tien getalenteerde en gepassioneerde muzikanten. Afgewisseld door een aantal intense en relaxte momenten met De Graeve’s overslaande stem. Maar Tiny Legs Tim houdt het vooral opzwepend en dansbaar. “Elswhere Bound” is een album waarop enthousiasme, variatie en lef wordt getoond. Excellerend met een massieve, soulvolle en swingende variant van de rhythm & blues. Met een flinke knipoog naar New Orleans en de Afrikaanse blues.

23.03: Harderwijk, Estrado

www.tinylegstim.com

(Johan Schoenmakers)

 


Your Comment