RSS

Mike Krol – Power Chords

Power Chords

Schattig hoor. Het bloemetjes behang, het roze beddenlaken en kussensloop, zijn duffe gestreepte overhemd en die stralend witte sokken van hem op de hoesfoto. Mooi contrast met die bebloede hand, zijn blauwe oog en die vuige gitaarpartijen, het nerveuze orgeltje, zijn overstuurde vocalen en die meeslepende herrie op Mike Krols nieuwe album. Of de uit Los Angeles afkomstige zanger en muzikant alle frustraties van zich af moet spelen. Daar lijkt het op, en daarmee is hij op het album “Power Chords” in zijn missie geslaagd.

Ruim baan voor de punk, grunge en garagerock van Mike Krol. Oftewel de kracht van de gitaren. Het piept, knarst en rammelt aan alle kanten met de meters vol in het rood. Dat resulteert in een album vol hyperenergieke liedjes met een kop en een staart. En voordat het teveel van hetzelfde gaat klinken is een tijdsduur van 33 minuten meer dan genoeg.

Het is de oprechte simpelheid die deze plaat siert. Geen trucjes, geen gedoe. Gewoon muziek maken op orkaankracht en zeggen wat je dwars zit. Gezond voor je trommelvliezen is “Powerchords” dan ook niet. Live zal zijn muziek mogelijk nog vernietigender klinken.  En hoewel dit verse schijfje een herhalingsoefening lijkt van Krols vorige twee albums “Trust Fund” en “Turkey” is “Power Chords” gewoonweg een leuke en goudeerlijke plaat.

02-04: Groningen, Vera

https://www.facebook.com/events/240174063546745/

(Johan Schoenmakers)


Your Comment