RSS

Ohtis – Curve Of Earth

In de onophoudelijke stroom aan nieuwe muziek die wekelijks verschijnt blijft er soms mooie dingen te lang op de recensie stapel liggen en ziet het ruim tachtig koppige panel van de Euro Americana Charts ook wel eens iets over het hoofd. Want de donkere americanaklanken van het Amerikaanse gezelschap Ohtis op het album “Curve Of Earth” was de afgelopen maanden nergens in hun gepubliceerde lijsten te vinden. Volkomen onterecht wat mij betreft. En compleet onbekend zijn ze ook weer niet. De single Running werd meer dan 300.000 keer via Spotify beluisterd. Bovendien stonden de drie heren op 24 mei op het podium van de Amsterdamse Paradiso tijdens het London Calling Festival.

Omdat wij van het Altcountryforum graag bijzondere muziek tippen is het ruim tijd dit ‘goed bewaarde geheim’ aan jullie te presenteren. In het bijzonder geschikt voor de liefhebber van intens, treurig gestemde liedjes in het alternatieve country genre.  En daarmee doet Ohtis waar het bandje goed in is. Ontroeren met akoestische pareltjes met sfeervolle begeleiding van piano, orgel of pedal steel gitaar. Intiem en ingetogen met een lo-fi karakter.

Ohtis is een band uit Illinois met een verhaal, waar zanger Sam Swinson en gitarist Adam Pressley, vrienden op de middelbare school, vijftien jaar geleden, samen met pedal steel speler Nate Hahn plaatselijke bekendheid verwierf. Voorbestemd voor een groot succes gooiden Pressley en Hahn in 2009 de handdoek in de ring door Swinsons heroïneverslaving.

Vele jaren later, wijzer en Swinsons geslaagde afkickperiode grijpt het drietal zichzelf bij de kladden en komt op de proppen met het prachtige debuutalbum “Curve Of Earth”.  Zanger Sam Swinson is een man die zijn gemaakte fouten durft toe te geven. Verwerkt in acht mooi, gevoelige en oorstrelende liedjes reflecteert “Curve Of Earth” de donkere kanten van het verleden.  De overtreffende trap van treurigheid en melancholie.

www.ohtis.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)

 

 

 

 

 

 


0 Comments Add Yours ↓

  1. 1

    Het album kwam wel in mijn lijstje voor, Johan. 🙂 Schreef er ook een stukje over, reeds geplaatst op 27 maart. Fraai plaatje trouwens.Your Comment