RSS

Fruit Bats – Gold Past Life

Gold Past Life

Fruit Bats is een geregeld van samenstelling wisselend gezelschap rond voorman Eric Johnson, die verder misschien bekend zal zijn als voormalig bandlid van The Shins. De hoes van het album “Gold Past Life” met de palmbomen, zee, strandstoelen en een hert dat zich gesnapt voelt door de camera doet al vermoeden uit welk vaatje wordt getapt.  Johnson beschikt namelijk naast zijn schitterende falsetto over het ongelooflijk talent zorgeloze Westcoast achtige liedjes van het vriendelijkste soort te pennen. Niet direct urgent en ingewikkeld waarbij je leven opzienbarend zal veranderen. Maar “Gold Past Life” is met zijn gloedvolle melodieën,  de Zomerse luchtigheid, de heerlijke frivoliteit en enkele vingerplukkende rustmomenten te onweerstaanbaar om te negeren.

Probeer het openingsnummer The Bottom Of It na twee keer luisteren maar niet eens mee te zingen of te neuriën. En dat geldt voor ieder liedje op “Gold Past Life”.  Elf nummers met een gemiddelde speelduur van drie en een halve minuut. Afwachten of een van deze folkpop liedjes op de recente loot de populairiteit van Humbug Mountain Song , afkomstig van het album Absolute Loser (2016) op spotify met ruim 24 miljoen streams gaat overtreffen.

“Gold Past Life” is na Eric Johnsons soloplaat EDJ (2014) en het Fruit Bats album “Absolut Loser (2016) een voltooiing van een trilogie vol hartenleed en sentiment. Een album met opmerkelijke gastrollen voor zangeres Greta Morgan (Vampire Weekend), gitarist Neal Casal en Meg Duffy, die als studiomuzikante samenwerkte op platen van onder meer War On Drugs, Kevin Morby en Weyes Blood.

www.fruitbatsmusic.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)

 

 

 

 

 

 


Your Comment