RSS

Jason Ringenberg – Stand Tall

Stand Tall

Het kan soms raar lopen in het leven. Zo geef je de brui aan je muzikale carrière door de grote mate van illegaal downloaden van jouw platen en de tumultueuze opkomst van de streamingdiensten. En zo vind je negen jaar later het heilige vuur terug in een blokhut midden in een natuurreservaat. Een uiterst inspirerende en creatieve broedplek om in het kader van artist-in-residence drie weken lang te genieten van de natuur en diverse optredens te verzorgen voor kinderen als Farmer John. Het overkwam de Amerikaanse muzikant Jason Ringenberg nadat hij een uitnodiging kreeg van Dawn Ryan, een plaatselijke boswachter, om een tijdje in Seqoia National Park te resideren. Het voelde als op vakantie zijn. ‘En wat is het addertje onder het gras’,  vroeg Ringenberg zich dan ook af? Die was er niet.

Ver weg van de buitenwereld resulteerde deze periode van afzondering in een resolate wildernis uiteindelijk in een opvallende inspiratiebron voor een volledig album.  “Stand Tall”, waarvan de titel verwijst naar zijn muzikale herrijzenis, heeft hij opgenomen in de Misunder studio te Illinois met zijn oude maatjes drummer Tom Miller en bassist Gry Gibula, te midden van een aantal gerenommeerde muzikanten. Ringenbergs eerste wapenfeit onder eigen naam sinds het album “Empire Builders” uit 2004 is mogelijk gemaakt door een succesvolle crowdfunding en is uitgebracht op zijn eigen label Courageous Chicken Entertainment.

“Stand Tall” is een album met nieuwe liedjes, waaronder het gedreven cowpunk lied God Bless The Ramones, een moddervette honky tonker (John The Baptist Was A Real Humdinger) en de instrumentale surfachtige titelnummer.  Zijn nieuwe plaat bevat tevens aangename interpretaties van Hobo Bill’s Last Ride (Jimmy Rodgers) en Dylans Farewell Angelina. Ringenberg laat in het cd-boekje weten,  ontzettend trots te zijn op deze plaat.  ‘Eentje die mij heeft veranderd – enjoy and God Bless’.

www.jasonringenberg.com

(Johan Schoenmakers)

 

 

 

 


Your Comment