RSS

Concert Verslag: Session Americana in de Leidse Q-Bus op 9 oktober

Afbeelding kan het volgende bevatten: 5 mensen, lachende mensen, tekst

Woensdag 9 oktober trapte programmeur Hans van Polanen en de Leidse Q-Bus het herfst/winterseizoen af met een optreden van Session Americana. Achter deze groepsnaam schuilt een Amerikaans collectief met Jefferson Hamer (zang, elektrische gitaar) ,Billy Beard (zang ,percussie) Dinty Child (zang, basgitaar), Ry Cavanaugh zang, gitaar, mandoline) en Jim Fitting (zang, bluesharp). Vaste waarde Jon Bistline (bassist) zal zich pas vanaf de shows in Italië bij de vijf doorgewinterde muzikanten vervoegen.  Behalve de kenmerkende tafel, die in een hoekje van het podium stond op te drogen na een fikse plensbui van Moeder Natuur waren verder alle gebruikelijke ingrediënten aanwezig voor een aangenaam avondje Amerikaanse folkmuziek.

Liefdevol werden de muzikanten tijdens de weelderige samengezongen klanken van de semi-akoestische One Skinner, It’s Not Texas en Champlain omarmd door de vele muziekliefhebbers die het troosteloze weer hadden getrotseerd. Het vijftal bracht met zichtbaar veel plezier en pure vakmanschap een 100 minuten durende en vijftien nummers tellende set,waarbij alle leden zowel muzikaal als vocaal afzonderlijk de schijnwerpers opzochten. Dat leidde dan ook tot een afwisselend geheel.

Vanzelfsprekend met een greep uit het recente “North East” met nummers van muzikanten uit New England. Maar ook aan de studioplaten “Great Shakes” (2016), “Pack Up The Circus” (2015) en “Love And Dirt” (2012) werd aandacht besteed. Het ontbreken van de huiselijke tafel, waarop de muzikanten even konden leunen, tegenaan hangen of relaxen zorgde juist voor ontspanning, luisterrijke, energieke en uitgelaten momenten en lang uitgesponnen climaxen van de bluesharp en gitaar.

12-10: Ede, Live Stage Marnix
27-10: Edam, A Walk About Music
28-10: Eindhoven, Meneer Frits

(Johan Schoenmakers)

 

 

 


Comments are closed.