RSS

Concert Verslag: Arkansauce – De Cactus, Hengelo, 06-02

Tekst + Foto: Gerard Freriksen

 

6 februari 2020, Cactus Café , Hengelo 21.30 tot 00.30 Arkansauce

Sinds Erwin Kwakman uitbater is van café de Cactus, “het kleinste podium van Twente” in Hengelo zijn er zo’n 250 muzikale aktiviteiten per jaar. Donderdagavond 6 februari was er de aftrap van de tour van de Amerikaanse bluegrass band Arkansauce uit Fayetteville in noordwesten van Arkansas tegen de grenzen van Oklahoma en Missouri . Ozark Mountains bluegrass dus. Het is de tweede keer dat ze in Europa zijn, de band is in de ochtend geland op Schiphol en de 4 mannen staan met een redelijke jetlag om 21.30 uur op het kleine podium in Hengelo. It’s 2.30 pm at home is de eerste opmerking aan het begin van de eerste set.

De band bestaat uit;

Ethan Bush, mandoline en zang

Zac Archuleta, gitaar en zang

Tom Andersen, contrabas en zang

Adams Collins , vijf snarige banjo en zang

DSC08495A

Sinds 2015 verschenen er vier albums van Arkansauce, te weten: All Day Long (2015), Hambone (2016), If I Were You (2017) en in november 2019 hun meest recente Maybe Someday.

Na Hengelo speelde het viertal op vriidag 7 februari in Den Haag, de dag erna in Zwolle en op 9 februari in Breda, waarna ze van 10 tm 21 februari in Duitsland vijf concerten geven. Op 22 februari is het Amerikaanse gezelschap terug in ons land voor een concert in Eindhoven, waarna de tour op 23 februari wordt afgesloten in No Man’s Land in Emmen (Dr).

De band was, ondanks de jetlag, uitstekend op dreef in De Cactus in Hengelo. Het publiek werd getrakteerd op drie sets van ruim drie kwartier. Grotendeels gevuld met eigen werk van de vier tot nu toe uitgebrachte platen. Traditionele bluegrass, met tussendoor een enkele cover, die tot bluegrass versie verwerkt werd, zoals The Race Is On van George Jones, The Way It Is van Bruce Hornsby & The Range of een verrassende versie van White Wedding van Billy Idol. 

Het eigen werk houdt zich op het podium prima staande met nummers als Mulberry Mountain, Diamonds And Gold en Revelry. De zangpartijen komen in hoofdzaak  van Ethan, de andere 3 doen ook in enkele nummers hun leadvocals. Of 2 stemmig, 3 stemmig of ook 4 stemmig waar nodig. 

Als bluegrass/mountain muziek je ding is grijp dan de kans om ze op 22 of 23 februari te gaan zien in Eindhoven of Emmen.


Your Comment