RSS

Lynn Miles – We’ll Look For Stars

We'll Look for Stars

Er zijn van die prettige, harmonieuze zangstemmen die je uit duizenden herkent. Ik meende in het begin het karakteristieke en heldere stemgeluid van Carole King uit mijn speakerboxen te horen.  Omdat ik over cd-wisselaar beschik voor 200 zilveren schijfjes weet je soms niet precies meer welke cd’s in het apparaat zitten.  Na een checkbeurtje kom ik erachter niet te maken te hebben met nieuw werk van de inmiddels 78 jarige Amerikaanse singer-songwriter , maar met het eerste solo-album sinds jaren van de Canadese Lynn Miles.

Een wonderbaarlijk muzikaal talent met zo’n zestien albums op haar naam. Een artieste die wat mij betreft meer waardering zou mogen ontvangen voor haar werk, waarop eenvoud, kwetsbaarheid en oprechtheid hand in hand gaan. Opererend in een genre met folk- pop en country-accenten, waarbinnen het publiek zich niet direct verjongt.

“We’ll Look For Stars” behoort tot de categorie, die aanvankelijk stilistisch weinig onderscheidend klinkt, maar wonderschone diamantjes zoals het openhartige She Drinks en het eerbetoon aan Merle Haggard laat schitteren naarmate je ze vaker beluistert. Haar stem raakt je, net als haar spaarzame piano- en gitaarspel. Het veelal melancholische werk met onder meer compassie, hartzeer en het besef van onze sterfelijkheid als thematisch uitgangspunt, grijpt je bij de lurven.

www.lynnmilesmusic.ca

(Johan Schoenmakers)

 


Your Comment