RSS

War On Drugs – Live Drugs

Live Drugs

Zelden heb ik zo’n afschuwelijk saaie hoes gezien als die van het live-album van War On Drugs. Afgaande op de hoes zakt bij mij eventjes de zin om naar “Live Drugs” te luisteren tot het nulpunt. Ik laat mij overhalen door zoveel superlatieven, waarmee de schrijvende pers deze plaat heeft ontvangen.

Zo formidabel, weelderig en uitermate groots als de mainstream rock op “Live Drugs” overkomt heeft de Amerikaanse band nog nooit geklonken op een studioplaat. Tot in de perfectie en vol overgave uitgevoerd is het live-album voor de toegewijde aanhang niet te versmaden en van onmisbare waarde. Tien nummers in vijf kwartier, waaronder een aangename interpretatie van Warren Zevons Accidentally Like A Martyr en een aantal hoogtepunten uit hun laatste twee studio-platen. Bij ondergetekende werkte het album prima als achtergrond bij een videochat.

Een live plaat met een band op de top van hun kunnen vol energie, finesse en genialiteit. Een band die tijdens hun shows door het publiek op handen wordt gedragen. “Live Drugs” is samengesteld uit een gigantische schat aan live-materiaal, die zanger en voorman Adam Granduciel tussen 2014 en 2019 heeft verzameld op meer dan veertig harde schijven.

Van ieder nummer heeft Adam de zes beste uitvoeringen uit de ontelbare optredens geselecteerd en daar de ideale versie van gemaakt.  Over alles lijkt te zijn nagedacht. Ook over het gebrek aan spontaniteit door deze werkwijze? De zoektocht naar de magie, naar het perfecte moment voor de fans is op zichzelf prachtig te noemen. Veel wonderlijker is dat ze die pure magie daadwerkelijk voor hen bereiken. En ik heb er weer een vlekkeloze onderzetter bij.

www.thewarondrugs.net

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Your Comment