RSS

Cordovas – Destiny Hotel

Destiny Hotel [LP] [Gold]

Ken jij die fraaie en unieke meerstemmige zangpartijen op platen als American Beauty, Sweetheart of the Rodeo en Music from Big Pink, die bands als The Grateful Dead, The Byrds en The Band zich van anderen weet te onderscheiden ? Het creëeren van de geniale harmonieuze momenten van weleer heeft het viertal van The Cordovas volledig onder de knie op hun albums. Met een geweldige soul en fijne snik. Volgens voorman Firstman met liedjes ´waarin je gelooft en helpen je eigen verhaal met weelderige rootsrock en countryfolk te vertellen. Gemoedelijk en nergens geforceerd als een soort van open huis in de Laurel Canyon. Kuierend met een heerlijke shuffle.

Die onbeschrijfelijke muzikale klasse en vocale schoonheid wordt nog maar eens onderstreept op het nieuwe album van de Cordovas. De muziek op “Destiny Hotel” zit goed in elkaar met coherente en sterk gespeelde nummers, waar telkens weer de sfeer goed wordt neer gezet. En een stuk onder of net boven de drie minuten eindigen met de mogelijkheid op het podium lekker schurend op te rekken.

Het is er allemaal. De glorieuze harmonieën, scherp gitaarspel,af en toe een mandoline en een orgel (Garth Hudson variant) en een bassist die amper zijn snaren aanraakt. En als hij aanwezig is met zijn basgitaar klinkt het alsof je het in Keulen hoort donderen. Hoewel de muziek prima aansluit op eerdere werken, raakt deze mij meer dan ooit. Dit bevestigt de hechte eenheid, die het Amerikaanse kwartet op het verse wapenfeit uitstraalt.

“Destiny Hotel” is opgenomen op de boerderij in de buitenwijken van Nashville, waar Joe Firstman (zang, multi-instrumentalist), toetsenist Sevans Henderson, Lucca Soria (gitarist,zang) en Toby Weaver (zang, multi-instrumentalist) in verblijven. Een idylisch plekje vol zuiderlijke charme en echte warmte. Met Rick Parker (Beck, Black Rebel Motorcycle Club) als de man achter de knoppen zorgt Cordovas voor muziek tijdens ieder uur van de dag. “Destiny Hotel” stoort dan ook nergens en de volumeknop hoeft niet telkens bij gesteld te worden.

www.cordovasband.com

(Johan Schoenmakers)

 


Your Comment