RSS

The Tibbs – Another Shot Fired

Another Shot Fired

Twist With The Ventures

Heb je ook wel eens het gevoel dat je in een kringetje ronddraait? Dat je iets al eerder heb gezien? Het hoesontwerp van de nieuwe Tibbs kwam mij al enigzins bekend voor. Totdat een muziekliefhebber op facebook uitkomst gaf met de voorkant van Twist With The Ventures van het Amerikaanse jaren zestig surfbandje, die furore heeft gemaakt met instrumentale hits als Walk Don`t Run en Perfidia. Een deja-vu ervaring. Toeval of niet, als het album maar prettig beluisterbaar is, zie ik het voor deze keer door de vingers.

Het achtkoppige Amsterdamse gezelschap is toch al zeker een jaar of acht actief. De band brengt volgens hun website ‘een unieke mix van garage soul die teruggevoerd kan worden naar de Detroit en Philly sounds uit de jaren zestig en zeventig. Een retrostijl doordrenkt met een kenmerkende Tibbs-formule’.

Net als op het vier jaar geleden verschenen debuutalbum “Takin’ Over” waarop in het buitenland buitengewoon positief werd gereageerd tekende Paul willemsen op “Another Shot Fired” voor de productie. Hij is bovendien een veelgevraagd sessiemuzikant, die onder meer heeft samengewerkt met Beans & Fatback, Kris Berry en Lefties Soul Connection.’ Daarbij zorgde Motown veteraan Bob Ohlsson in Nashville weer voor de uitstekende mastering en het Italiaanse label Record Kicks voor het fysieke product.

“Another Shot Fired” kan zich moeiteloos meten met de soul en funkmuziek zoals die in de hoogtijdagen door beroemde labels als Stax en Motown werden uitgebracht. Een mooie referentie, maar The Tibbs levert dan ook een voortreffelijk nieuw album af met hier en daar ook wat ska-invloeden. Gewapend met gitaren,toetsen, drums, blazers, een dozijn aan versgeschreven, eigen liedjes en de getalenteerde Roxanne Hartog als vervangster voor zangeres Elsa Bekman staat de band te popelen het podium weer op te kunnen.

www.thetibbs.nl

(Johan Schoenmakers)

 


Your Comment