RSS

Robert Connely Farr – Country Supper (2020)

Country Supper [Explicit]

Ben je een liefhebber van een goed stuk Amerikaanse rootsmuziek met wortels uit het diepe Zuiden luister dan eens naar het nieuwe album van Robert Connely Farr op Hoewel hij momenteel woonachtig is in het Canadese Vancouver groeide Farr op in het kleine stadje Bolton, dat ooit de thuisbasis was van deltablues pionier Charley Patton.

Op rauwe en authentieke wijze ontpopt hij zich op “Country Supper” als fakkeldrager van de muziek uit zijn geboorteplaats. Een geslaagde missie waarmee hij de grondleggers eert, wier muzieksoort floreerde op breekbare schellakken of bakelieten 78 toerenplaten.

Samen met een aantal eigen liedjes interpreteert hij, met een frisse kijk op het Bentonia bluesgeluid, klassiekers van Skip James, Jack Owens, Henry Stuckley en zijn mentor Jimmy ‘Duck’ Holmes. Vooral die laatste is belangrijk geweest voor Robert Connely Farr. Hij bracht letterlijk de muziek tot aan zijn voordeur, dat hemelsbreed ongeveer 30 kilometer (voor Amerikanen ‘om de hoek’) verwijderd was van inmiddels de oudste juke-joint van de Mississippi: The Blue Front Café van Jimmy Holmes.

“Country Supper” is het boeiende vervolg op het veelgeprezen Dirty South Blues.  Na de release in 2019 werd Farr gediagnosticeerd met kanker en moest hij een spoedoperatie ondergaan, maar niet voordat hij een aantal nieuwe tracks met zijn band had vastgelegd. Ondersteund door een viertal muzikanten resulteert dat in een regelrechte parel in een primitieve stijl met stuwende grooves, die verdient om gehoord te worden. Als je een lange roadtrip wilt maken, diep in de Mississippi-blues, dan is Robert Connely Farr misschien wel de ideale reisleider die je nodig hebt.

www.robertconnelyfarr.com

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.