RSS

Citizen – Life In Your Glass World

Life In Your Glass World [Explicit]

‘Een goed gecomponeerde en doordachte plaat met aanstekelijke en opzwepende rocksongs van een zeer getalenteerde band’. Die woorden schieten door mijn hoofd na de zoveelste luisterbeurt van Citizen´s vierde wapenfeit “Life In Your Glass World”. Waar sommige van mijn schrijvende collega’s veelal de wikipedia of het meegestuurde persbericht oplepelen knal ik hem er gelijk in met mijn waarde oordeel. Dat heet: de lezer geïnteresseerd maken en niet in slaap sussen met informatie die zij zelf misschien via het internet kunnen opzoeken.

Aan het einde van de dag is er schoonheid in tragedie
ik hoop dat je vindt wat je nodig hebt
ik hoop dat het eeuwig duurt
ik hoop dat je leert van jezelf te houden.

(Edge Of The World)

Dit is Citizen in een lied; dynamisch, onvoorspelbaar, vastberaden en vol rauwe emotie. De band maakt op hun nieuwe plaat duidelijk hoe belangrijk het is om van jezelf te houden. Eigenliefde is heel belangrijjk voor hoe je je voelt. Spijt en machteloosheid gaan ze niet uit de weg.

Een van de meest opvallende elementen van “Life In Your Glass World” is de aandacht voor ritmes. Veel van de nummers bevatten onmiskenbaar dansbare beats, messcherpe gitaarlijntjes, ronduit meeslepende ritmesectie en subtiele accenten van een synthezier.  Het is ongegeneerd veerkrachtig van begin tot het eind.

Het past bij deze band uit Toledo, Ohio waar je je bij iedere release vooraf afvraagt wat je nu weer krijgt voorgeschoteld. Want het driekoppige Citizen heeft namelijk in hun tien jarig bestaan uiteenlopende stijlen verkend. Van post-hardcore, indierock, shoegaze tot emo.

https://www.citizentheband.net/

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Your Comment