RSS

Devil Love – Broken Things

Het is natuurlijk uiterst aangenaam als je op je luie gat kan blijven zitten totdat de diverse promotie exemplaren je brievenbus in vliegen. Per definitie vind ik het een uitdaging soms zelf op zoek te gaan. Naar een verborgen schat, die ik onlangs tegenkwam op de site van Americana Highways en die in ons land nog niet op de radar is verschenen. En dat is onbegrijpelijk en geheel onterecht.

De formatie Devil Love maakt mij zielsgelukkig met hun debuterende “Broken Things”, waarmee het vijftal een puike plaat aflevert om je vingers bij af te likken. Want ik zal vast niet de enige zijn die moedeloos word van de voortdurende, beperkende vrijheden. De band uit Boston, Massachusetts serveert ongecompliceerde en gedreven rockmuziek waar het enthousiasme vanaf straalt met de vitaliteit van de Gin Blossoms, Big Star\ en The Posies.

Van die onweerstaanbare en ontzettend aanstekelijke alternatieve muziek die je luidkeels wil meebrullen, melodieus gitaarwerk en sterke harmonieën. Een ware traktatie. Die klassieke ingrediënten komen hier volledig tot zijn recht. Met de liefde voor het bloeiende powerpop tijdperk van toen. Zo lang je nog niet aan de beurt bent voor de vaccinatie is “Broken Things” gegarandeerd een enorme positieve boost voor je humeur.

www.devilloveband.com

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.