RSS

Chris Bergson -All I Got Left

All I Got Left, Chris Bergson | CD (album) | Muziek - bol.com

Terwijl het overgrote deel van de schrijvende pers zich liever stort op de nieuwe releases uit het muzikale bejaardentehuis (Jackson Browne, John Hiatt, David Crosby, Tony Joe White) etaleert de Amerikaan Chris Bergson zijn grote klasse als componist, zanger en gitarist op “All I Got Left”. Ook voor de deelnemers aan de Euro Americana Chart blijft hij buiten het gezichtsbeeld. Onder de kenners alom geprezen en bij het Altcountryforum stevig op de kaart.

In de tijd dat de wereld sinds vorig jaar maart geveild is door COVID-19, heeft menig muzikant de tijd genomen om muziek op te nemen. Het klinkt behoorlijk afgezaagd maar het resulteert veelal in een fraai werkje. Bergson doet het in zijn eentje op zijn nieuwe plaat zodat zijn geweldige gitaarspel nog dominanter door je speakers schalt. En daarmee met een bluesplaat op de proppen komt die je wat mij betreft mag scharen tot het beste uit de eerste helft van dit jaar uit het repertoire van Continental Record Services. Volgens het Amerikaanse Roll Magazine B.B. King meets Steve Cropper meets John Scofield.

Opgenomen in maart van dit jaar in de Excello Recording Studio in Brooklyn met de delta-blues gitarist Hugh Pool aan de knoppen. Samen met zijn glorieus gitaarspel en zijn soulvolle strot brengt Bergson naast eigen werk fascinerende interpretaties van onder meer Back To Memphis (Chuck Berry) en Blind Willie McTell (Bob Dylan).

www.chrisbergson.com

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.